Trucuri eficiente pentru a scăpa de MAHMUREALĂ. Aceste remedii te vor ajuta cu adevărat

Cum să te întorci la viață după ce noaptea trecută ai chefuit și ai băut mult? Cum să faci pentru ca mahmureala să nu se repete?

Să începem cu tristul adevăr: singurul lucru de a evita o mahmureală este să nu te îmbeți. Înțelegem însă că este prea târziu.

Iată câteva sfaturi esențiale pentru a combate mahmureala și apoi – sfaturi pentru viitor.

Cum să scapi de mahmureală

Mahmureală este în esență otrăvire. Suntem otrăviți de produsele alcoolice și aceste produse sunt deja în sângele nostru, astfel încât întregul corp este în febră, nu doar în stomac. Din păcate, este nevoie de timp pentru a ne restabili. Nu există remedii care să îndepărteze mahmureala “ca cu mână”, dar putem atenua simptomele.

Restaurați echilibrul cu lichide

Etanolul are un efect diuretic, adică elimină lichidul din organism. Fără apă, organismul scapă mai lent de produsele de descompunere ale etanolului, adică o mahmureală durează mai mult. Când ne simțim otrăviiți, ar trebui să bea cât mai multă apă cu înghițituri mici, în așa fel facem ca să scăpăm și de mahmureală.

Înțelegem că acest lucru este dificil, dar după a doua ceașcă de ceai, lucrurile vor merge mai bine. Cel mai bine este să bei soluții de rehidratare (de la o farmacie, de exemplu) sau apă minerală. Dar dacă nu ai la îndemână, începeți cu ceai dulce, suc de roșii sau chiar sărămură. Atenție, cafeaua nu va ajuta.

Încercați  să beți ceai cu miere

Nu există dovezi absolute că mierea va ajuta la tratamentul pentru mahmureală, dar cu aceste produse anti-mahmureală este întotdeauna așa: nu știi niciodată ce va face mai ușor. Dacă nu ai alergie la miere,  atunci acesta este un remediu natural bun, cu o mulțime de proprietăți utile.

Bea medicamente

Medicamentele trebuie băute desigur înainte de mahmureală, dar otrava trebui eliminată din corp prin toate mijloacele disponibile. Este mai bine să acordăm preferință unui cărbune medicinal deoarece înghițirea a 10-20 de tablete de cărbune te va ajuta să scapi de mahmureală. 

Bea sucuri de fructe și bulion

Acesta nu este un tratament universal, dar o astfel de nutriție lichidă ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute, iar fructoza din suc dă energie.

Nu bea din nou alcool

De multe ori am auzit că de la ce ții tău, cu aceea trebuie să te îndepți. O nouă doză de alcool este o povară suplimentară. Corpul este deja plin de produse de descompunere de alcool, bere sau alte băuturi nu vor face decât să te simți mai rău. Nu uita că deja ficatul tău a început să secreteze multe enzime pentru a descompune porțiunea anterioară. Deci otrăvirea va deveni mai puternică.

Somn

O mahmureală tipică pleacă în 24 de ore. Trebuie doar să supraviețuiască. Cel mai convenabil este să faci acest lucru într-un vis.

Ia medicamente pentru durere

Dacă ți se rupe capul astfel încât să nu poți dormi, bea medicamente pentru durere. Da, paracetamolul și ibuprofenul au un efect rău asupra stomacului și ficatului, care sunt deja rele. Dar ce să faci, uneori trebuie să faci alegeri dificile. Folosiți doar acele medicamente pe care le-ați încercat deja înainte: trebuie să fii sigur că aveți o relație normală cu acestea.

Faceți o plimbare

Cel puțin prin împrejurul casei. Mișcarea te va ajutăa a distragerea atenției, iar la aer curat este mai ușor să îndepărtați produsele de cariță din sânge.

Ce să faci atunci când ai mahmureală  și te simți foarte rău

Intoxicațiile cu alcool pot duce nu numai la o dimineață dureroasă. Uneori provoacă afecțiuni mai grave, până la un accident vascular cerebral sau atac de cord. Prin urmare, solicitați ajutorul de urgență dacă observați:

  • Dureri severe de cap.
  • Durere în spatele sternului, care poate da la mâna stângă.
  • Palpitații cardiace.
  • Scăderea temperaturii corpului.
  • Vomitarea care nu se oprește.
  • Confuzie (este dificil să răspunzi la întrebări, nu este clar unde te afli).