Tragedia aviatică din Iran: Ce trebuie să știe toți pasagerii care urmează să zboare

După ce un avion al companiei Ukrainian International Airlines s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolatat de pe aeroportul din Teheran cu destinația Kiev, toată lumea a intrat în panică. După incident, Iranul și-a asumat responsabilitatea și și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate. 

După ce mai multe companii evită să zboare asupra spațiului iranian, aceștia încearcă să mențină zborurile către țara sa. Motivul este că de câte ori un avion zboară peste o țară, compania aeriană plătește o taxă țării respective. Prin urmare, interesul Iranului este de a reveni la normalitate și de a redobândi încrederea.

Iranul a predat cutiile negre Ucrainei, iar autoritatea franceză de securitate a aviației civile a confirmat că va fi prezentă la lucrările tehnice pentru a interpreta toate datele și înregistrările audia, iar orice concluzie va fi făcută publică.

Potrivit presei străine, tragedia s-ar fi produs după ce o rachetă iraniană a fost trasă în avionul ucrainean confundândul cu un avion american. În urma catastrofei au murit 176 de oameni.

Deocamdată nu se cunoaște care a fost cauza prăbușirii avionului și cel puțin povestea poate rămâne neclară pentru ceva timp.

Oamenii sunt îndemnați să nu fie îngrijorați pentru că toate companiile aeriene înterprind măsuri pentru a evita riscurile de a se afla în apropierea zonelor de conflict.