Top 10 cele mai sanătoase țări din lume

Ți-ai propus ca în acest an să duci un mod de viață sănătos? Dacă nu, atunci….nu e târziu! Tot ce trebuie să faci, este doar să călătorești. În acest context, revista Bloomberg a realizat o listă a celor mai sănătoase țări bazându-se pe mai multe criterii: speranța de viață, factorii de mediu, riscurile pentru sănătate, malnutriția, hipertensiunea arterială și consumul de tutun. Nu mai sta pe gânduri și fă-ți bagajul. Una dintre aceste țări te așteaptă!

10. Israel

Israelul are o dietă bogată în legume, pește și grăsimi nesaturate. Conform unui studiu realizat de jurnalul medical The Lancet, țara are cel mai mic număr de decese legate de dietă. Adulții cu vârstele între 50 și 60 de ani consumă cele mai sănătoase alimente. 2020 a fost declarat anul consumului de hummus.

9. Norvegia

Norvegia își face debutul pe lista țărilor sănătoase din acest an datorită aerului și apei curate, așteptărilor de viață ridicate și a ratelor scăzute de sinucideri (0,4 la sută, față de media mondială din 3,7).

8. Singapore

De asemenea, Singapore se numără printre cele mai sănătoase țări din Asia. Oamenii din această țară par să-și fi echilibrat dragostea față de mâncărurile sănătoase. În anul 2019, guvernul acestei țări, a dăruit cetățenilor, echipament de fitnes. 

7. Australia

Dejunul savurat pe plajele însorite îți pot da lesne de înțeles de ce australienii sunt mai sănătoși și fericiți. Pentru ei, mâncarea nu este o tendință, dar mai degrabă un mod de viață bine gândit. Printre altele, majoritatea australienilor, preferă să mănânce la aer liber. 

6. Suedia

Suedezii se clasează pe locul doi dintre țările nordice în ceea ce privește speranța de viață (82 de ani). Aceștia se bucură zilnic de plimbări lungi, iar aproape 30 la sută dintre oamenii care trăiesc în oraș circulă pe jos spre și de la serviciu.

5. Elveția

Pe lângă faptul că au ceea ce mulți numesc cel mai bun sistem de îngrijire al sănătății din lume, elvețienii au, de asemenea, unele dintre cele mai mari speranțe de viață (în vârstă de 84 de ani). Factorii cheie includ apa curată, rata scăzută a criminalității și un echilibru ridicat între viața personală și viața profesională.

4. Japonia

Datorită exercițiilor fizice și dietelor, Japonia are cea mai veche populație din lume. Oamenii de știință spun că o treime din populația Japoniei are peste 65 de ani.

3. Islanda

S-au scris multe despre bucătăria nordică și bucatele ei. Cetățenii acestei țări sunt activi și fac mereu plimbări în aer liber, iar dieta lor în mare parte conține fructe de mare proaspete și carne.

2. Italia

Copiii născuți în Italia trăiesc până la 80 de ani. Chiar și în țara pizzei și a pastelor, majoritatea oamenilor duc stiluri de viață active și respectă dietele bogate în uleiuri de măsline.

1. Spania

Spania este oficial cea mai sănătoasă țară din lume, clasându-se pe primul loc. Oamenii pun accentul pe prospețime când vine vorba de bucătărie, cu diete axate pe ulei de măsline, legume, carne și vin roșu.