Top 10 cele mai ciudate festivale din lume, pe care trebuie să le vizitezi

Mereu ai visat să arunci cu noroi în oameni și să înoți în mlaștină? Află că acum ai posibilitatea. Mii de oameni curioși participă anual la cele mai ciudate festivale care trăiesc o experiență de neuitat.

Iată care sunt cele mai ciudate festivale pe care ar trebui să le vizitezi odată în viață:  

10.  Thaipusam, Festivalul Piercing Hindu, Malaezia și Singapore

Cele mai extreme și nebunești festivale sunt organizate în fiecare iarnă în Malaezia și Singapore. Indienii locali își străpung corpurile, își agăță cârlige ascuțite la spate și defilează cu această greutate. Acest festival durează 10 ore, timp în care se roagă și mulțumesc. Prin acest ritual, localnicii susțin că așa își arată devotamentul față de oamenii religioși și se curăță de păcate. Anual la acest festival participă peste un milion de oameni.

9. El Colacho, Spania: Festivalul săriturilor peste copii

Festivalul El Colacho adună anual o mulțime de oameni. La acest festival bărbații sunt îmbrăcați în roșu și galben și sar peste bebelușii care sunt născuți în anul respectiv. Potrivit localnicilor, în așa mod sunt alungați diavolii și spiretele rele. Se mai crede că acest ritual îi protejează pe copii de ghinion și de toate păcatele.

8. Festivalul Mud Boriong, Coreea de Sud

Festivalul nămolului nu este ca o simplă vacanță tradițională cu SPA, iar aceasta este frumusețea sa. În fiecare an în a doua săptămână a lunii iulie, festivalul are loc pe litoralul Mării Galbene, care este bogată în noroi mineralizat. Participanții au parte de jocuri cu nămol, băi, masaje, muzică și dans. Acest festival atrage oamenii din toate colțurile lumii.

7. Festivalul maimuțelor, Thailanda

Acest festival are loc în luna noiembrie în orașul vechi Lopburi. La festival sunt aduse mii de animale. Peste 4000 kg de mâncare thailandeză este dusă în fața templului Khmer. Prin acest festival, oamenii onorează animalele care se consideră că le aduc noroc. “Orașul maimuțelor” atrage mii de turiști care hrănesc aceste animăluțe.

6. La Tomatina, Spania

În fiecare an, în micul oraș Bunyol are loc cea mai mare luptă cu legume din lume, La Tomatina. Pentru acest festival, roșiile sunt aduse în camioane speciale. Regulile bătăliei sunt foarte simple: înainte de a arunca roșiile, ele trebuie zdrobite. Oamenii trebuie să se îmbrace în așa fel încât după să nu  regretă că vor trebui să le arunce.

5. Ziua înghețării părului, Canada

În fiecare an în februarie, în izvoarele termale Tahini Hot Springs din Yukon, are loc festivalul înghețării părului, iar oamenii pot câștiga premii bănești. Regulile sunt simple: tot de ce ai nevoie este de un păr mai lung, disponibilitatea de a înota la -6 ° C și puțină răbdare. După ce intri în izvoarele calde trebuie să te ridici și să aștepți, iar restul va face frigul. Imediat ce simți că părul a înghețat te apuci să îți modelezi o coafură. Faci poza cea mai bună, iar la final pentru asta vei câștiga premiul mare.

4. Campionatul Mondial de Mlaștini, Marea Britanie

Campionatul Swamp este una dintre cele mai ciudate competiții pe care le-ați văzut vreodată. În fiecare august, localnicii și turiștii se scufundă în mod voluntar într-o mlaștină și înoată în ea 110 metri, concurând pentru titlul de campion. Există, de asemenea, o competiție pentru cea mai frumoasă rochie din mlaștină pentru cei care nu sunt îmbrăcați în haine sport, dar adoră să se joace în noroi.

3. Arsul Zăpezii, SUA

Distracția începe când se termină iarna! Locuitorii ard un om de zăpadă pe data de 20 martie pentru a sărbători venirea primăverei. Aceasta este o tradiție locală, dar oamenii din alte țări vin să participe și ei.

2. Battaglia delle arance, Italia

Un alt eveniment care merită vizitat este bătălia cu portocale din orașul Ivrea. În fiecare an, festivalul are loc în luna februarie. Conform legendei, orașul se transformă timp de 3 zile într-un câmp de luptă, iar 9 echipe se bat cu portocale. La final echipa câștigătoare primește onoarea întregului oraș. Deși lupta pare a fi amuzantă, ea este de fapt foarte periculosă, deoarece portocalele lasă răni grave. Este interzisă participarea fără cască.

1. “Burning Man”, SUA

Acest festival este o împletire de artă, libertate și încredere în sine. 8 zile în deșertul Black Rock te vor schimba pentru totdeauna. “Omul arzător” adună oameni care uită de modul lor obișnuit de viață și creează o societate nouă, dezvoltată, bazată pe principiile darului, exprimării de sine, responsabilității civice și respectului.  Dacă sunteți în căutarea spiritualității, cât și a distracției, Burning Man este pentru voi.