Te doare STOMACUL și nu știi ce să faci? Iată soluții și remedii pentru a te simți mai bine

Ai dureri și nu știi ce să faci? Nu știi dacă e cazul să chemi o ambulanță sau doar să bei o pastilă de dureri?  Iată câteva sfaturi pentru a ști ce să faci în astfel de situații:

De ce ai dureri de stomac

Când stomacul ne doare, poate fi dificil să ne dăm seama: dacă acesta este un fleac și totul va trece peste câteva minute, sau trebuie să suferi câteva zile, sau trebuie să apelezi urgent la o ambulanță.

Abdomenul poate să înțepe, să strângă, să zdrobească, să bage, să taie. Și în același timp, nu este întotdeauna posibil să se precizeze exact unde doare, pentru că doar doare … în stomac.

În stomac, poate da durere nu numai din organele tractului gastrointestinal, ci și din rinichi, vezică sau organe genitale interne.

Toate aceste tipuri diferite de durere necesită acțiuni diferite.

Pentru a înțelege ce se întâmplă și cum să o tratezi, încearcă să nu te concentrezi asupra durerii, ci asupra celorlalte simptome care o însoțesc.

Ce simptome ar trebui să caut?

Probleme cu scaunul

Când aveți constipație, atunci cel mai probabil cauza durerii este tocmai această perturbare a intestinelor.

Taburetele cu apă însoțesc cel mai adesea o varietate de tulburări intestinale, inclusiv infecții și otrăvire. În orice caz, scaunele desfăcute sunt o ocazie de a merge la o dietă și de a bea cât mai multe lichide, deoarece diareea provoacă deseori deshidratare.

Aceasta este, de asemenea, o ocazie de a lua pastile de cărbune activat pentru a elimina din corp ceea ce a provocat diareea.

Greață și vărsături

Cel mai adesea apar cu intoxicații și infecții intestinale. În timpul vărsăturilor, trebuie să beți multă apă, la fel ca și în cazul diareei. În așa cazuri este mai bine să cumpărați o soluție de rehidratare din farmacie și să beți.

Disconfort abdominal

Poate că nu simți durere, dar numai balonare sau greață. Apoi, cel mai probabil, aveți dispepsie – ceea ce se numește indigestie.

O senzație de arsură în spatele sternului este deja arsuri la stomac, în care conținutul stomacului este aruncat în esofag.