Sex fără obligații: pro și contra

În societatea modernă, sexul nu mai este un subiect tabu, iar oamenilor nu le mai este frică să își dezvăluie preferințele sexuale! Printre cele mai discutate teme este și „sexul fără obligații”! În acest articol vei afla care sunt laturile “luminoase” și “întunecate” ale sexului fără obligații!

Pro-uri

  • Menținerea sănătății!

Sexul este necesar atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Înainte de a decide să te implici într-o astfel de ”relație fără obligații”, cunoaște-ți partenerul. Potrivit medicilor, sexul regulat, cu același partener, te menține în formă, acționând pozitiv asupra tensiunii arteriale și provocând emoții plăcute ambilor.  Sexul chiar ajută la detașarea de la stresul cotidian.

  • Absența obligațiilor!

Nu trebuie să răspunzi la întrebări enervante și să dai ”rapoarte” cuiva. Cu alte cuvinte, nu pot exista anumite pretenții din partea celuilalt.

  • Libertate de acțiune

Dacă vrei sex, suni partenerul și vă vedeți! Dacă nu vrei – nu suni! Nimeni nu te va învinovăți pentru asta! Ești absolut liber/ă în decizia ta! Sexul fără obligații este pentru acei oameni care nu își doresc sau nu sunt pregătiți pentru o relație stabilă și nici nu vor să-și asume responsabilitatea pentru o astfel de relație. Partenerii nu au sentimente unul pentru celălalt, dar există simpatie între ei.

Contra

  • Apariția sentimentelor

Există întotdeauna riscul apariției afecțiunii între cei doi parteneri, iar, uneori, este dificil să prezici urmările. Sentimentul de „proprietate” poate apărea chiar și atunci când ai relații sexuale fără obligații cu o persoană. Astfel, întregul plan numit „fără obligații” poate eșua.

  • Nu vei obține ceea de ce ai nevoie

În cazul în care totuși nu apar sentimentele, ți se va părea că ai lângă tine o persoană apropiată, dar, de fapt, nu este așa. Nu te va susține într-o situație dificilă și nu te va îmbrățișa într-un moment critic din viața ta.

  • Gura lumii…

Privirile înclinate și comentariile dezaprobatoare nu au fost încă anulate. Întotdeauna există cineva care te numește „imoral”. Ai relații sexuale fără implicare emoțională? Ti-ai pierdut mințile? Cum să trăiești într-o astfel de relație? Toată lumea știe ce este mai bine pentru tine, numai nu tu. Cu toții suntem consilieri excelenți atunci când nu e vorba de noi. Poate că uneori este mai bine să lași secretele vieții personale în dormitorul tău.

Experiențele, de orice fel, vin și pleacă. Important e ce rămâne dincolo de ele!

P.S. Nu uita de metodele de protecție!