N-ai nevoie de un antrenor personal pentru a face sport! 9 modalități de a face TOTUL singur

Pentru a fi în formă nu este necesar doar să ai un antrenor personal, dar poți singur să te motivezi și să duci un mod de viață sănătos. 

Iată nouă modalități de a face singur sport, dacă nu îți poți permite un antrenor personal:

1. Descarcă o aplicație bună de antrenamente

Cu toate că nu există nicio îndoială că un instructor te poate ajuta să te motiveze să lucrezi mai consistent, dar o aplicație bună de antrenamente te poate ajuta să te apuci și singur de lucru. Descarcă o aplicație și îndeplinește toate exercițiile. 

2. Învață să gătești mese sănătoase

Majoritatea antrenorilor și nutriționiștilor personali subliniază importanța pregătirii mesei pentru a vă asigura că mâncați sănătos pe parcursul săptămânii.  Prepararea mesei nu este chiar atât de grea și cu o mică planificare, puteți să mâncați sănătos. Încercați duminica să vă preparați mâncarea pentru toată săptămâna pentru a economisi timp și a împiedica unele dificultăți. Dacă aveți nevoie de inspirație, Pinterest este o aplicație perfectă pentru a găsi idei creative și sănătoase.

3. Îmbină antrenamentele 

Exercițiile precum planca și genuflexiunile sunt grozave, deoarece nu numai că sunt super eficiente în a-ți lucra întregul corp simultan, dar și le poți face practic oriunde.

4. Rola de spumă

Cei mai mulți antrenori după antrenamente încearcă să efectueze sesiune de rulare cu spumă. Acest lucru îl puteți face și acasă pentru a vă relaxa mușchii.

5. Schimbă sesiunile de antrenament

Sigur, un antrenor personal vă poate ajuta să vă motivați și să vă scoate din zona de confort, dar puteți obține un nivel similar de intensitate și pe cont propriu. Pur și simplu schimbați antrenamentele periodic pentru a nu vă plictisi și doar asigurați-vă că lucrați din greu!

6. Spune STOP dietelor

Orice antrenor bun sau nutriționist îți va spune că dietele extreme nu funcționează și vor ajunge să-ți facă mai mult rău decât bine. În schimb, încercați să urmați o abordare mai blândă și mai durabilă, urmând regula 80/20 de bază: 80% din timp mâncați sănătos, iar 20% mâncați ce doriți.

7. Coarda de sărit

Coarda de sărit este cel mai bun exercițiu cardio pe care îl puteți face oriunde. Coarda nu este scumpă și totodată o puteți lua cu voi în călătorie.

8. Mănâncă legume

Fiecare antrenor iubește să vorbească despre nutriție și despre importanța legumelor în regimul zilnic de alimentație. Însă vă puteți monitoriza singur cantitatea de legume, asigurându-vă că mâncați cel puțin 2-3 din ele.

9. Mergeți sala de sport

Într-adevăr nu trebuie să ai un antrenor care să-ți spună ce să faci pentru că tu și fără el poți frecventa o sală de sport. Acolo vei avea acces la toate aparatele, iar cei din jur te vor ajuta cu informații despre cum funcționează și cum se lucrează cu ele.