Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle și-au pierdut titlurile regale

Prințul Harry și Meghan Markle și-au pierdut titlurile regale. Anunțul a fost făcut oficial de către Regina Marii Britanii. 

Un comentator regal a declarat care au fost motivele reale din spatele deciziei.

Primul indice care a arătat că Regina este de acord cu decizia celor doi a fosta că nu i-a mai numit “Ducele și Ducesa de Sussex”, dar Harry și Meghan.

Potrivit comentatorului Richard Fitzwilliams, Regina nu a avut de ales decât să aprobe public planurile lui Harry și Meghan, după ce aceștia au făcut anunțul prin care a șocat toată lumea.

“Ceea ce am văzut din declarațiile reginei Elizabeth II a fost o aprobare, pentru că nu avea o altă opțiune decât să de-a acordul.

Dacă Meghan și Harry își vor pierde statutul regal pe termen lung, este încă de văzut. Potrivit comentatorului, dorința celor doi este prea mare de a se întoarce înapoi la titlurile lor regale. 

“În declarația lor, Sussexii spus că vor să continue să rămână parte a Familiei Regale. Cum vor fi aranjate datoriile lor regale urmează să se decidă în așa fel încât alți membrii regali să nu dorească să părăsească statuturile.”

O altă problemă cheie pe care au creat-o cuplul de Sussexes este problema finanțării. Harry, Meghan și fiul lor Archie sunt considerați oameni protejați la nivel internațional, ceea ce înseamnă că în prezent cheltuielile de securitate sunt suportate de guvernul britanic.

“Întotdeauna finanțarea devine o problemă. Guvernul Marei Britaniei și cel al Canadei urmează să stabilească referitor la finanțarea securității.”

În prezent Prințul Harry primește finanțare de la tatăl său prințul Charles prin Ducatul de Cornwall și este probabil să continue, afirmă Fitzwilliams.

Finanțarea din partea Prințul de Wales va contina până când treptat va fi  înlocuită de propriile lor venituri.

În ceea ce privește modul în care Meghan și Harry își vor câștiga banii, există deja un zvon precum că fosta actriță ar fi semnat un contract ca narator pentru Disney, după care ar fi semnat un contract și cu o altă companie.

Într-un comunicat emis prin Palatul Buckingham în urma discuțiilor, Regina a spus:

“Astăzi familia mea a avut discuții foarte constructive despre viitorul nepotului meu și al familiei sale. Susținem în întregime dorința lui Harry și Meghan de a crea o viață nouă ca o familie tânără, de și am fi preferat ca aceștia să rămână membri ai Familiei Regale. Va exista o perioadă de tranziție în care cei doi vor petrece timpul între Marea Britanie și Canada.