Mamele singure cresc COPII MINUNAȚI. Cercetările o confirmă!

Mami, tu ești bine? Felicitări!

Știu că ți-e greu, dar tocmai ai luat cea mai minunată decizie pentru tine și puiul tău. De azi înainte veți construi împreună o relație armonioasă, bazată pe iubire necondiționată și respect reciproc. Tu doar știi că, dacă ai fi rămas în acea relație, atunci ai fi sacrificat fericirea copilului tău. Acum ambii aveți șansa de a crește împreună.

În iulie 2017, cercetătorii de la Societatea Europeană de Reproducere și Embrologie din Belgia au lansat un studiu în urma căruia s-a demonstrat că anume copiii crescuți de femei care au ales conștient să fie mame singure au fost mai echilibrați emoțional. Mamele singure au dat dovadă de o mai mare implicare emoțională și mai mult sprijin social pentru copiii lor. Deoarece mamele singure sunt mai motivate să muncească ca să aibă o situație financiară bună și să fie independente, copiii lor sunt crescuți cu dragoste față de muncă și încurajați să facă ceea ce le place.

Potrivit unui alt studiu realizat de un psiholog de la Universitatea din Humboldt din Berlin, mamele singure au o stimă de sine ridicată, sunt fericite și împlinite, pentru că își pot crește și întreține singure copiii.

Totodată, mamele care aleg să-și crească singure copiii se simt mai puternice, pozitive și mai responsabile decât cele fără copii sau care își cresc copiii alături de soț. Mami și tati joacă un rol important în viața unui copil. Dar, decât doi părinți frustrați, mai bine unul echilibrat emoțional.

Mami, clădește o relație de încredere cu al tău copil și iubește-l necondiționat. Dezvoltarea copilului tău depinde mai mult de relația părinte-copil, decât de absența/prezența unui tată. Tu deja ești puternică și hotărâtă, pentru că nu ai lăsat stereotipurile celorlalți să-ți stea în cale. Nu trebuie să fii și mamă, și tată. Fii o mamă iubitoare. Susține-ți copilul și dă-i aripi să fie încrezător și hotărât. Spune-i în fiecare zi cât de mult îl iubești și cât de important este el pentru tine.

Te susțin, mami!