Formula “10–3–2–1–0” îți va oferi un somn adânc și o dimineață mai activă

Dacă vei folosi această tehnică, vei învăța cum să te relaxaezi complet pe timp de noapte și cum să te trezești întotdeauna într-o dispoziție bună.

Oricine știe că productivitatea zilei depinde în mare parte de dispoziția de dimineață. Dacă ai dormit bine, te trezești dimineața cu o stare de bine și cu o energie pozitivă, atunci toată ziua va trece cu ușurință și orice sarcini îți vor fi ușoare. Dacă te-ai dus la culcare târziu, te-ai trezit cu dureri de cap, atunci în general vrei să te ascunzi de toată lumea sub pernă și nu vrei să vezi pe nimeni.

Există multe metode create pentru a asigura o odihnă adecvată pe timp de noapte. Cu toate acestea, multe dintre recomandări sunt destul de vagi și greu de reținut, fără să mai vorbim de respectare. Prin urmare, dorim să-ți prezentăm o formulă simplă care te va ajuta să dormi suficient de bine și să te scoli dimineața cu dispoziție bună.

Formula se numește “10–3–2–1–0” și iată ce înseamnă.

  • Cu 10 ore înainte de culcare: fără cofeină;
  • Cu 3 ore înainte de culcare: fără alimente sau alcool;
  • Cu 2 ore înainte de culcare: fără muncă;
  • Cu o oră înainte de culcare: fără ecrane;
  • 0: de câte ori este dimineața apăsat butonul “Amâna” de la ceas.

Aceste recomandări sunt foarte simple și eficiente. Autorul metodei susține că, cu ajutorul sfaturilor sale, mulți oameni și-au recăpătat somnul normal noaptea și au devenit mult mai productivi pe timp de zi.

Tu ai verificat?