De ce trăim așa cum trăim?

Odată, oamenii și Viața au stat la sfat. Atunci câțiva oameni mai curioși au întrebat-o pe Viață:

– De ce eu trăiesc așa cum trăiesc? Mă îmbolnăvesc foarte des, eșecurile se țin lanț de mine, mă implic în relații toxice, atrag oamenii nepotriviți și mereu sufăr… Sunt ca un magnet pentru tot felul de probleme.

Și viața i-a răspuns:

– Pentru că tu trăiești împotriva sorții. Ești supărat pe întreaga lume, sufletul ți-e plin de răzbunare și ură. Îți place să dramatizezi, să te victimizezi și să-i învinuiești pe ceilalți de problemele tale. Dar viața trebuie trăită cu BUCURIE. Să împarți bucurie tuturor. Atunci vei fi și tu fericit.

Al doilea om a întrebat Viața:

– De ce eu trăiesc așa cum trăiesc? Într-o continuă luptă.

Și Viața i-a răspuns:

– Deoarece tu trăiești CONTRA. Contra tuturor. Ești asemeni unui adolescent care nu s-a maturizat, încă te revolți și nu poți accepta deloc ceea ce ți se întâmplă. Dar viața trebuie trăită în MULȚUMIRE și ACCEPTARE. Și atunci vei fi și tu fericit.

Al treilea om s-a apropiat de Viață și a întrebat:

– De ce eu trăiesc așa cum trăiesc? Permanent depind de opiniile celorlalți, nu am încredere în mine…

Și Viața i-a răspuns:

– Tu trăiești pentru a fi invidiat. Dar trebuie să trăiești pentru a INSPIRA prin tot ceea ce faci. Iată atunci vei fi fericit.

Al patrulea om a întrebat Viața:

– Spune, de ce eu trăiesc așa? Într-un continuu stres și tensiune…

Și Viața i-a răspuns:

– Tu trăiești cu scopul de a demonstra cuiva ceva. Viața ta constă din sterotipuri, tipare, dogme. Trăiești în falsitate. De fapt, nu este nevoie să dovedești nimănui nimic. Găsește echilibrul și canalizează-ți energia spre tine. Nu te hrăni cu iluzii. FERICIREA ta depinde de tine.

Al cincilea om a întrebat Viața:

– De ce eu trăiesc așa cum trăiesc? Pentru mine viața e o totală dezamăgire. Sunt plictisit, nimic nu mă interesează…

Iar Viața i-a răspuns:

– Deoarece tu nu trăiești. Tu exiști. Viața trece pe lângă tine. Tu te-ai ascuns de ea. Tu trăiești într-o lume imaginară. Unde ești tu cel adevărat? Trebuie să FII AICI și ACUM. Iată atunci și tu vei fi fericit.

Al șaselea om a întrebat viața:

– De ce eu trăiesc așa cum trăiesc? Nimic nu mă bucură.

Și Viața i-a răspuns:

– Pentru că tu nu trăiești viața ta. Și nici bucuriile ce vin nu sunt ale tale. Găsește-te pe tine, definește-ți sentimentele. Află ce-ți place, ce visuri ai, ce dorințe, scopuri ai, află filmele care îți plac, melodiile, cărțile… Găsește-ți VIAȚA TA. Și atunci vei fi fericit!

Tu te-ai întrebat vreodată de ce trăiești așa cum trăiești?