De ce te simți singur într-o relație? Iată ce trebuie să știi

Dacă te afli într-o relație de mult timp, asta nu înseamnă că nu te poți simți singur. De obicei foarte multe persoane au această stare de singurătate dacă nu și-au rezolvat toate problemele din trecut. Iată câteva cauze care te vor face să înțelegi dacă se mai merită să fii în această relație sau mai bine începi singur o viață nouă.

Ce este singurătatea?

Singurătatea înseamnă mai mult decât să te simți plictisit sau să vrei să ieși și să socializezi cu cineva. De fapt singurătatea înseamnă să te simți singur atunci când în jurul tău sunt foarte multe persoane. Singurătatea este atunci când vrei să vorbești, dar îți dai seama că nimeni nu te înțelege. 

Cât de mult afectează singurătatea?

Singurătatea poate afecta atât mintea, cât și corpul unui om. Dacă cineva se află mai mult timp singur, atunci la un moment dat acesta poate fi afectat atât moral cât și fizic. Un om când se simte singur are tendința de a consuma alcool, droguri sau să se apuce de fumat. Totodată, singurătatea poate afecta personalitatea unui om și să se simtă lipsit de valoare.

Cauzele singurătății într-o relație

Motivele singurătății într-o relație sunt adesea complexe și variate. Sunt multe lucruri care te fac să te simți singur. Unul dintre factori poate fi lipsa de sex . Chiar dacă sunteți într-o casă, cerțile frecvente duc la îndepărtare partenerilor și dispare contactul. Când cineva este cuprins de furie, nu mai are dorință să se apropie, iar cealaltă persoană se simte singură, neglijată și vinovată.

Unul dintre parteneri este plecat

Uneori, o persoană are nevoie să fie separată fizic pentru o perioade lungă de timp, poate se află într-o călătorie, pate că are un loc de muncă care înseamnă să fie în alt oraș de luni până vineri. Oricare ar fi circumstanțele sau motivele, separarea fizică poate duce foarte repede la singurătate. În relațiile care sunt la distanța dispare intimitatea și contactul, iar ambii parteneri treptat încep să se simtă singuri.

Boală

Persoanele bolnave adesea se simt singure și închise în sine. Acestea se simt nemulțumite și vinovate. Totodată, o persoană care are grijă de cineva bolnav se simte irascibilă, îngrijorată și se izolează treptat.