De ce dacă ai iubit odată, deja vei putea iubi pe oricine

Indiferent dacă îl consideri pe Iisus un predicator sau Fiul lui Dumnezeu, acesta spune lucruri foarte ciudat despre iubire.  În capitolul 7 din Evanghelia lui Luca, el se duce la o cină unde acolo se afla o prostituată. Chiar dacă femeia a provocat dezgust persoanelor prezente, Iisus a spus că ea este o persoană foarte bună.

În capitolul 8 din Evanghelia lui Matei, Iisus este abordat de un om cu lepră. El întinde mâna și îl atinge pe om și prin asta arată că fiecare om merită apropiere și bunătate.

După câteva secole de la moartea lui, cel mai important gânditor medieval Thomas Aquinas a definit semnele prin care  Iisus transmitea  iubire: persoana care iubește cu adevărat ar putea iubi pe oricine. Cu alte cuvinte: dragostea adevărată nu se bazează pe cum arată sau cine este un anumit om, dar ce calități are.

Astăzi, ideile noastre despre dragoste sunt diferite. Noi încercăm să găsim o persoană foarte specifică, extrem de atrăgătoare, interesantă și fără defecțiuni sau dezavantaje.

Cu toate acestea, prin intermediul unor pilde învățate de la Isus, am putea fi mai atenți și iubi mai mult. Nu trebuie neapărat să fii creștin pentru a putea iubi și a fi un om bogat spiritual.