De ce companiile aeriene nu au parașute pentru pasageri?

Pentru că un astfel de sistem n-ar salva mare lucru și iată de ce.

1.Potrivit experților, pe lângă faptul că ocupă mult spațiu, parașutele sunt grele și scumpe.

Astfel, zborul ar deveni cu mult mai scump și companiile aeriene ar înregistra pierderi enorme. Totodată, parașutele ar solicita inspecție și reambalare periodică.

2.Nu toți pasagerii știu cum să utilizeze o parașută, astfel că s-ar pierde foarte mult timp pentru instruire.

Dar fără un minim de pregătire, majoritatea oamenilor nu ar fi capabili să fixeze parașuta corect și să aterizeze în siguranță. Iar într-un spațiu restrâns și limitat ca cel din avion și într-o situație de stres maxim, acest lucru ar fi și mai greu de realizat.

3.Avioanele nu sunt proiectate cu ieșiri de urgență pentru săritul cu parașuta.

Astfel, aeronavele ar trebui reproiectate cu o ieșire specială pentru sărituri. Dacă am sări din ușile obișnuite ale avionului, cel mai probabil că ne vom lovi de aripa sau coada avionului. Astfel, ar trebui instalată o rampă în spatele cabinei.

4.În plus, ar exista foarte puține situații în care parașutele ar salva pe cineva.

Ar trebui ca avionul să coboare destul de mult pentru a putea fi efectuate săriturile, dar chiar și în așa caz există riscul ca parașuta să nu reușească să se deschidă. Totodată, nu putem ști dacă, într-o anume situație, aterizarea cu parașuta ar fi sigură, pentru că nu putem preveni locul aterizării.

Așadar, dotarea avioanelor cu parașute ar fi o cheltuială mare, puțin justificată în contextul statisticilor. Din cauza greutății sporite, integritatea aeronavei ar slăbi, iar parașutele nici n-ar garanta salvarea tuturor celor din interiorul avionului. În ultimul timp, producătorii de avioane încearcă să ducă siguranța la extrem. Regulamentele internaționale privind operarea zborurilor pun pe prim plan siguranța pasagerilor. Astfel, analizând numărul accidentelor raportat la numărul zborurilor, deplasarea cu avionul devine și mai sigură.