De ce bărbații adorm după ce fac sex?

Se știe demult că majoritatea bărbaților adorm la scurt timp după o partidă de sex. Acest lucru are acum și o explicație științifică.

Cortexul cerebral…

Deci starea de somnolență a bărbaților este cauzată de stimulii cortexului cerebral, partea creierului care are un rol vital în percepţie, atenţie şi conştienţă.Oamenii de știință au scanat creierul mai multor bărbați, care făceau sex și au avut orgasm, pentru a ajunge la acest rezultat. Potrivit specialiștilor, bărbații ejaculează în timpul orgasmului, iar după ce este “atins” punctul culminant, cortexul cerebral se “închide”, provocând astfel somnolența.

Respiră…

Specialiștii au demonstrat că un alt motiv care stă la baza somnolenței după actul sexual, este faptul că unii bărbați nu respiră normal ori își țin respirația pe durata actului sexual. Ca urmare se produce o insuficiență de oxigen în corp, ducând astfel la somnolență.

Aprinde lumina…

Un alt motiv al somnolenței este sexul făcut pe întuneric. Bărbații care fac sex cu lumina stinsă sunt predispuși la somnolență, deoarece hormonul melatoninei va transmite semnale creierului că e timpul pentru somn.

Recomandare!!! Nu sta în pat….

Nu sta întins în pat după terminarea actului sexual. De-a lungul vieții, creierul tău a ajuns să asocieze patul ca locație pentru somn. Îți va fi aproape imposibil să lupți cu somnul în această situație.