Cum să nu te îmbraci niciodată când călătorești cu avionul! 8 sfaturi utile care te vor salva

Indiferent dacă urmează să ai un zbor lung sau scurt, este important să te simți confortabil și să eviți la maxim problemele verificării la aeroport.

Iată câteva sfaturi utile care îți vor fi de folos atunci când vei pleca într-o călătorie:

1. Nu te parfuma

În timpul zborului, te vei regăsi într-un spațiu închis. Evită mirosul greu de parfum pentru a nu face rău celorlalți pasageri din avion. Foarte mulți oameni nu pot suporta aromele puternice, mai ales persoanele care suferă de alergii și astm.

2. Nu purta haine incomode

Evită hainele strânse și incomode, mai ales când zborul durează mai mult de 4 ore. Călătoriile lungi pot duce la o circulație a sângelui restricționată. În timpul zborului te poți trezi cu picioarele umflate sau se pot forma cheaguri de sânge. Îți recomandăm să porți haine libere și comode.

3. Nu purta haine sofisticate și salopete

Înainte de a porni la drum, gândește-te mai întâi la toaleta mică din avion. Dacă porți salopete, îți va fi greu și incomod când mergi la baie. Totodată, dacă te vei îmbrăca în haine cu o mulțime de nasturi sau capse, riști ca zborul să se transforme într-un calvar.

4. Nu purta haine sau accesorii cu metal

Nu este de mirare că pantofii și bluzele cu bijuterii mari din metal pot să încetineze procesul de îmbarcare. Nu uita că să descalți pantofii nu este o problemă, dar gândește-te să dai jos un polover, mai ales dacă nu ai ceva sub el.

5. Nu îmbrăca haine de vară

Chiar dacă zbori într-o țară caldă și dorești să te îmbraci mai ușor și lejer, nu uita că temperatura din avion poate fi scăzută. Dacă totuși decizi să porți un tricou pe drum, atunci pune în geantă un hanorac pentru o călătorie confortabilă.

6. Nu îți pune lentile de contact

Umeditatea din avion poate ajunge la 20 %, ceea ce îți poate usca lentilele și provoca iritații. Dacă ai un zbor lung, înlocuiește lentilele cu ochelarii.

7. Nu purta încălțăminte înaltă

Personalul de securitate al aeroportului îți va cere să scoți pantofii. Tocurile sunt din metal și va cauza o alarmă a detectoarelor de metale. Gândește-te că nu va fi plăcut să stai desculță pe podeaua aeroportului. În plus, picioarele tale se pot umfla în timpul zborului, deci trebuie să eviți încălțâmintea incomodă.

8. Nu te îmbrăca în haine cu text înjositor

Nu vei crede, dar unora li s-a interzis să urce în avion din cauza hainelor ”deocheate”. Motivele pot fi diferite: un decolteu prea adânc sau un tricou cu imprimeu scandalos. Încearcă să folosești bunul simț atunci când alegi hainele de călătorie pentru a avea un zbor plăcut.