Cum să lași persoana pe care o iubești să plece, chiar dacă te doare! 7 lecții care trebuie respectate

Să îi dai drumul cuiva pe care încă îl iubești este destul de greu. Totuși fă acest lucru pentru a merge mai departe și a fi cu adevărat fericită. Da, o să doară această despărțire, dar cel puțin te poți descurca cu asta. Dacă încă nu știi cum să lași o persoană să plece, iată câteva sfaturi despre cum să ușurezi acest proces.

1. Respectă-ți decizia

Nu poți astăzi să decizi că îl lași să plece, iar mâine te răzgândești. Cel puțin, trebuie să-ți respecți propria decizie și viață. În momentul în care înțelegi că nu mai este cale de întoarcere, atunci încearcă să arzi toate podurile dintre voi. În primul rând, asta înseamnă că nu îl mai suni, îl lași în pace, nu-l mai cauți și nu-i mai răspunzi la mesaje. Comportă-te ca și cum nu ar exista.

2. Nu-i oferi o a doua șansă

Oamenii îndrăgostiți fac lucruri stupide. Aceștia le permit altora să-și șteargă picioarele în numele iubirii. Dar ei nu înțeleg că iubirea nu ar trebui să fie dureroasă. Cu ea ar trebui să te simți mai bine și mai încrezătorr. Dacă nu simțiți așa, trebuie să dai drumul persoanei de lângă tine. Lasă-l să plece și privește înpoi, doar așa ai putea înțelege cât de departe ai mers. Regula de aur: nu acorda o a doua șansă oamenilor care nu  merită.

3. Reacționează la situație

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să păstrezi toate emoțiile în tine. Dacă te simțiți rău, fă ceva. Nu te închide în tine și vorbește cei din jur despre aceasta. Nu te mai teme, nu vei fi niciodată singură. Trebuie să înțelegi că fiecare zi e diferită, iar ziua de mâine ar putea să îți aducă altceva. Trebuie să faci față la toate provocările.

4. Nu poți înceta să iubești pe cineva într-o noapte

Este normal să ai sentimente pentru persoana care nu mai face parte din viața ta, mai ales dacă acest om înseamnă mult pentru tine. Dacă tot îți iubești fostul, știi doar că acest lucru este normal. Uitarea și eliberarea este un proces îndelungat. Dă-ți ceva timp. Acest proces poate dura săptămâni sau luni. Nu te grăbi, totul trebui să fie firesc.

5. Iartă-l pe el și pe tine

În primul rând trebuie să te ierți pe tine pentru faptul că atât timp te-ai ținut de un om și te-ai neglijat. Iartă-te pentru că ai plans multe zile și multe nopți nu ai dormit. Apoi trebuie să-l ierți pentru toată durerea și pentru faptul cum te-a tratat.

6. Înconjoară-te de oamenii pe care îi iubești

În această perioadă ai nevoie de sprijin. Prietenii și familia vor fi alături și își vor face griji despre tine și cum te simți după despărțire. Petrece timpul cu ei și vorbește pentru că ei te vor ajuta să treci mai ușor peste toate.

7. Fii suficient de puternică pentru a merge mai departe

Când parcurgi toate aceste etape, vei înțelege cum să mergi mai departe. Când te confrunți singură cu frica și realitatea, atunci vei deveni mai puternică. Nu folosi o altă persoană pentru a uita trecutul tău, cel puțin nu este corect față de sentimentele lui.

Doar singură dacă vei putea merge mai departe atunci vei înțelege cum poți să devii cu adevărat fericită.