Cum să gândești CA SĂ FACI MAI MULȚI BANI?! Iată 5 metode simple de a începe

Ne păcălim și ne gândim că nu suntem capabili să câștigăm mai mult, ceea ce poate duce la pierderea încrederii în sine. Adevărul este că trebuie să știm mai multe despre cum funcționează banii și care este relația noastră cu ei.

Iată cinci moduri pentru a începe să schimbi felul în care gândești referitor la bani, astfel încât să poți câștiga mai mult.

1. Imaginează-ți „personalitatea banilor”

În loc să te gândești la câți bani ai la moment strânși, mai bine gândește-te la cum să faci mai mulți bani. Greșeala oamenilor este că se gândesc câți bani au, dar ar trebui să se gândească cum să ceară de la șef o creștere de salariu.  Nu te mai gândi la bani ca la un instrument și găsește modalități de a te valorifica și arăta că tu meriți mai mult.

2. Identifică experiențele trecute care influențează credințele în bani

Comportamentul legat de bani este formate încă din perioada în care aveai 10 ani. Cea mai mare influență asupra credințelor noastre financiare este mediul în care am crescut. Dacă părinții au fost întotdeauna stresați sau au luptat pentru bani, sau dacă nu au avut niciodată suficienți, asta poate să ne influențeze când devenim adulți. Încearcă să vrei și să ceri mai mult pentru că meriți.

3. Compară-te cu ceilalți

Deși să te compari cu ceilalți nu este întotdeauna sănătos, dar în acest caz poate fi util. Cu toții avem propriile motive pentru care credem că nu putem câștiga mai mulți bani, dar încearcă să găsești pe cineva care este în aceeași situație ca tine și câștigă mai mulți bani în ciuda provocărilor pe care le are. Acest lucru te va motiva să vrei și tu mai mult.

4. Găsește exemple concrete despre câți bani ar trebui să câștigi

Fă unele cercetări și află cât primesc alți angajați pentru pozițiile similare, iar asta te va ajuta să te convingi că meriți la fel de mult ca și ei. Creează dovezi care vor convinge că ești mai mult decât persoana care vi se va prezenta.

5. Obține puțin ajutor din partea prietenilor

Vorbește cu prietenii tăi despre nemulțumirea ta și despre munca pe care o faci, iar asta te va ajuta să capeți mai multă încredere.