Condimentul minune care are proprietăţi anticancerigene

Un studiu efectuat recent a investigat dacă turmericul poate fi util pentru tratarea cancerului. Autorii au ajuns la concluzia că acesta ar putea fi vindicător în cazul în care persoana nu este într-o stare gravă. 

Turmericul este o plantă din India și este înrudită cu ghimbirul. Oamenii folosesc rădăcina de turmeric pentru a-și aromatiza mâncarea. Încă din antichitate, turmericul este considerat o plantă vindicătoare și este folosit și în scop medicinal.  

Turmericul ajută la vindecare?

De-a lungul anilor, cercetătorii susțin că turmericul ajută la vindecarea inflamațiilor, pentru artrită, boli hepatice și obezitate. 

Autorii revistei Nutrients susțin că turmenicul joacă un rol important în prevenirea și combaterea cancerului. Chiar dacă tratamentele împotriva cancerului au ajuns la un nivel avansat, oricum încă nu a fost găsit trantamentul împotriva acestei boli. 

La ce ajută turmericul?

Proprietățile turmericului joacă un rol foarte important pentru protejarea metabolismului, de aceea oamenii de știință încearcă să prescrie utilizarea lui în tratamentele împotriva mai multor boli, inclusiv pentru cancer. Aceștia susțin că utilizare lui ar putea proteja organismul uman de anumite celule cancerogene. Cercetătorii care au utilizat turmericul ca substanță chimică în testele lor, susțin că au rezultate promițătoare. Deși oamenii de știință au publicat numeroase lucrări despre turmenic și cancer, este nevoie încă de mai multă muncă.

Multe dintre studii sunt efectuate în laboratoare folosind difeite celule și țesături, oricum cercetătorii încă nu pot spune ferm dacă turmericul poate ajuta garantat la prevenirea cancerului. Cu toate că încă verdictul final nu a fost spus, oricum oamenii de știință susțin că turmericul are potențial de tratament anticancer.

Cercetătorii susțin că turmericul aparține „celui mai promițător grup de compuși naturali bioactivi, în special în tratamentul mai multor tipuri de cancer”. Potrivit lor, cel puțin turmericul ajută împotriva greațurilor, diareei, cefaleei și scaunului galben.