Ce să faci ca să scapi de senzația de greață? 12 sfaturi utile

Aerul proaspăt, o bucată de ghimbir și o respirație adecvată te vor ajuta să scapi de greață.

1. Nu te culca

Când te culci, sucul gastric poate crește prin esofag, crescând senzația de greață și disconfort. Din această cauză, nu se recomandă să meargi la culcare imediat după mâncare, mai ales dacă suferi de reflux acid. De asemenea, încercați să nu comprimați mușchii abdominali, pentru a nu strânge stomacul. Dacă te simțiți rău, așeză-te și mișcă-te cât mai puțin.

2. Deschide o fereastră sau așează-te în fața ventilatorului

În așa mod poți eliminați mirosurile neplăcute și să te distragi. Aerul proaspăt ușurează greața. De aceea, dacă te afli în transport, atunci dute mai aproape de geam.

3. Făți un compres rece

Odată cu greața, temperatura poate crește. Puneți o compresă rece pe partea din spate a gâtului pentru câteva minute. Acest lucru te va ajuta la reducerea febrei și calmarea greței.

4. Respiră adânc

Acest lucru este util mai ales dacă greața este cauzată de stres sau anxietate. Respiră adânc prin nas, ține-ți respirația timp de trei secunde și expiră încet. Repetați de mai multe ori.

5. Fă o pauză

Cu cât te gândești mai mult la greață, cu atât te simți mai rău. Încercă să te distragi cu o carte sau un film. Dacă ești la serviciu, inspiră adânc, apoi treci la afaceri care au fost oprite de mult timp, cum ar fi scrierea unui raport.

6. Bea mai multe lichide

Greața poate fi un simptom al deshidratării, dar dacă bei multe lichide la un moment dat, disconfortul va dispărea. Bea băuturi  pe tot parcursul zilei. Dacă te-ai săturat să bei apă simplă, atunci bea apă cu bucăți de fructe sau ceai decofeinizat.

7. Bea ceai de mușețel

Mușețelul este un remediu popular cunoscut pentru greață. În plus, calmează și ajută să adormi. Pune o lingură de flori de romaniță cu un pahar de apă clocotită și lasă să se infuzeze timp de cinci minute.

8. Miroase o lămâie

Lămâile conțin acid citric care sunt bune pentru digestie. Dacă greața este cauzată de constipație, apa caldă cu suc de lămâie te va ajuta la stimularea intestinelor. Doar nu exagerați – o cantitate excesivă de acid citric poate face ca greața să crească.  Mirosul de lămâi te mai poate ajuta să scapi de senzația de greață atunci când ești însărcinată.

9. Mănâncă o felie de ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiemetice. Dacă simți că ții greață, atunci caută prin casă o feliuță de ghimbir și beau un ceai cu ea.

10. Făți un ceai din mentă

Luați bomboane de mentă sau beți ceai de mentă. Mirosul frunzelor de mentă te vor ajută, de asemenea, la ameliorarea stărilor de vomă.

11. Nu bea băuturi carbogazoase

Gazele din aceste băuturi pot provoca balonare și eructare acră. Iar abundența de zahăr din ele nu va face decât să crească greața. Dacă nu există nimic în afară de o băutură carbogazoasă, așteptați până când gazele vor ieși din ea și abia apoi beți-o.

12. Nu mânca alimente grele

De obicei, pentru a vă recupera după stările de greață, este recomandat să mâncați banane, orez și mere. De asemenea, puteți mânca niște paste fără sos, piure de cartofi sau ouă fierte. Refuzați alimentele prăjite, lactatele și carnea până la dispariția grețurilor.