Apa poate expira?! Vezi de ce apa îmbuteliată are termen de valabilitate

Dacă ai cumpărat o sticlă de apă, este probabil să fi observat o dată de expirare pe ambalajul din plastic. Majoritatea companiilor din SUA listează data de expirare. La sigur că apare întrebarea “de ce” expiră apa și dacă este bună de băut după ce a trecut termenul de valabilitate.

Iată o analiză care arată dacă apa poate să expire:

Apa de la robinet este bună de băut?

Apa de la robinet poate fi păstrată și consumată până la 6 luni dacă aceasta va fi păstrată într-un mod corespunzător.

Apa îmbuteliată poate expira?

Chiar dacă apa potabilă nu expiră, apa îmbuteliată are o dată de expirare. Explicația este că în SUA a apărut o lege care a obligat comercianții ca pe toate produsele comerciale să fie tipărit termenul de valabilitate. 

Cu toate acestea, nu este o idee bună să bei apă din sticlele de plastic care a depășit termenul de valabilitate. Acest lucru este din cauza că plasticul poate în timp să se scurgă în apă, contaminându-l cu substanțe chimice, precum antimoniu și bisfenol. Dacă acești compuși din plastic ajung  în corp, ei ar putea dăuna sănătății intestinale, imunității și funcțiilor respiratorii.

Termenul de valabilitate a apei poate ajuta la prevenirea bacteriilor și reducerea riscul de reacții adverse, cum ar fi greață, dureri de stomac, vărsături și diaree. În special, temperaturile calde pot favoriza creșterea bacteriilor și poate crește eliberarea substanțe chimice dăunătoare din plastic în apă.

Păstrarea apei îmbuteliate într-un loc răcoros ferit de lumina soarelui poate contribui la promovarea siguranței și la reducerea riscului de efecte negative asupra sănătății. Dacă ai observat că apa are un gust sau un miros ciudat, ar trebui să o fierbi înainte de a o bea sau să o arunci.