Află care este industria ce poluează mediul mai mult decât avioanele!

Pe lângă autoturisme, avioane și nave maritime, industria producătoare de haine este considerată a fi un poluator mai periculos. 10% din emisiile totale de carbon de pe glob aparțin industriei vestimentare.

Asta înseamnă mai multe emisii decât toate zborurile internaționale și transportul maritim combinat. Industria modei este responsabilă pentru 20% din toată poluarea industrială a apei din întreaga lume.

În ultima perioadă, ia amploare fenomenul ”fast fashion”, când consumatorii sunt convinși să cumpere cât mai multe haine noi. Statistic vorbind, anual clienților li se oferă cel puțin cinci colecții noi. În consecință, producția vestimentară s-a dublat față de acum 20 de ani.

Spălarea hainelor noi eliberează 500.000 de tone de microfibre în ocean – echivalentul a 50 de miliarde de sticle de plastic. Pentru a produce o cămașă de bumbac este nevoie de aproximativ 700 de litri de apă. Această cantitate este suficientă pentru ca o persoană să bea cel puțin opt căni pe zi timp de trei ani și jumătate. Iar pentru producerea unei perechi de blugi, este nevoie de aproximativ 2.000 de litri de apă.

Practic, 85% dintre hainele procurate de către clienți ajung la tomberon. Mai departe acestea sunt arse.

Potrivit studiilor, în fiecare minut un camion plin de haine este aruncat la groapa de gunoi.