A bea sau a nu bea cafea?… Asta e întrebarea!

Impactul cafelei asupra sănătății a fost mult timp un subiect controversat! Oamenii de știință au stabilit mai multe motive pentru care consumul de cafea poate fi mai sănătos pentru decât crezi.

1.Cafeaua este o sursă de antioxidanți!

Cafeaua conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde și cacao. Oamenii de știință au identificat aproximativ 1.000 de antioxidanți în boabele de cafea neprocesate și alte sute care se dezvoltă în timpul procesului de prăjire. Antioxidanții te ajută să îți protejezi celulele corpului de diferite boli, iar acidul clorogenic, un antioxidant găsit exclusiv în cafea, previne bolile cardiovasculare.

2.Cofeina stimulează memoria pe termen scurt!

Potrivit cercetătorilor austrieci, cofeina ajunge în anumite zone ale creierului responsabile de memorie și concentrare, stimulând memoria pe termen scurt. Nu se cunoaște cât durează efectul.

3.Cafeaua este sănătoasă pentru inima ta!

Un studiu olandez efectuat pe un eșantion de 37.000 de persoane a demonstrat că oamenii care consumă cafea au un risc cu 20% mai scăzut de a se îmbolnăvi de inimă.

4.Cafeaua reduce tipurile de cancer!

Cercetătorii de la “Harward” au stabilit că femeile care consumă 4 sau mai multe cafele pe zi sunt cu 25% mai puțin predispuse la cancerul endometrial, comparativ cu femeile care beau o cafea pe zi. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, legături între consumul obișnuit de cafea și ratele mai mici de cancer la ficat, colon și sân.

5.Ficatului tău îi place cafeaua!

Este adevărat! Oamenii de știință au descoperit o relație inversă între consumul de cafea și nivelul de sânge al enzimelor hepatice. Nivelurile ridicate de enzime ale ficatului reflectă de obicei inflamația și deteriorarea ficatului. Cu cât oamenii beau mai multă cafea, cu atât nivelul de enzime este mai scăzut.