7 motive ca să te muți singur într-un oraș necunoscut, înainte de 30 de ani

Când aveam 25 de ani, mi-am luat inima în dinți și am decis să mă mut singură într-un alt oraș din țară, departe de familie și de prieteni. La început a fost înfiorător pentru că eram singură și nu cunoșteam pe nimeni, dar eram sigură că acesta era locul unde trebuia să fiu. Acum realizez că aceasta a fost cea mai bună decizie din viața mea. Da, mi-a fost foarte greu și totodată dor de casă, dar mutarea într-un alt oraș mi-a schimbat radical viața . Cel mai important este că acesta nu este un pas potrivit pentru toți, dar cel puțin trebuie să încerce, indiferent de rezultate.

Există 7 motive pentru care ar trebui să încerci să te muți într-un alt oraș, mai ales înainte de 30 de ani:

1. Într-un loc nou, se naște noua ta personalitate

Dacă ai trăit toată viața în același loc, cu greu te vei decide ca să-ți desprinzi aripile. Ești obișnuit să vezi mereu aceiași oameni, făcând același lucru în fiecare zi. Noul mediu te va ajuta să te descoperi așa cum ești, fără a fi jenat, cu noi limite și orizonturi.

2. Te deschizi către perspective noi

Când trăiești toată viață într-un singur loc, trăiești o singură experiență. În noul oraș vei putea întâlni oameni noi din diferite domenii, cu experiențe diferite, mai ales când vine vorba de mutarea într-un oraș mare.

3. Pleci din zona ta de confort

Toată lumea are nevoie de o astfel de provocare! Așa ne face să ne menținem modul de viață mai interesant și totodată să trăim fiecare clipă cu intensitate. Învață să devii independent și să te bazezi mai mult pe tine decât pe ceilalți.  Este bine să știi că ai mereu la cine apela în caz de necesitate, dar nu uita că nimeni nu îți este dator cu nimic.

4. Îți faci prieteni noi

În copilărie ca să îți faci prieteni noi nu este o problemă, dar deja viața de adult e alta și devine mai complicat. Treci peste frici, iar când te vei muta într-un loc nou vei căpăta încrederea în sine.

5. Este un mod minunat de a-ți satisface setea de călătorie

Până a împlini 30 de ani este cel mai bină și potrivit să călătorești, să faci schimbări și să iei totul de la capăt. Până la această vârstă este mai ușor să te adaptezi la diferite condiții de viață. Mai târziu va fi mai dificil.

6. Un nou oraș ar putea să te facă mult mai fericită

Dacă simți că viața ta a devenit prea plictisitoare și previzibilă, este timpul să faci o schimbare. Chiar dacă problema nu este în loc, plecă, schimbă munca sau oamenii din jurul tău.

7. Înțelegi că acasă este acolo unde ești tu

Când îți trăiești întreaga viață într-un singur loc, asociezi automat confortul și fericirea cu acel loc. Începi să crezi că în alt loc nu ai putea fi fericit. Dar, în realitate, nu este așa. Nu uita că omul sfințește locul.