6 trucuri care te vor ajuta să ai o memorie de invidiat!

Fiecare dintre noi are o capacitate de memorie nelimitată. Specialiștii spun că repetarea mecanică a informației citite nu te va ajuta să o memorezi mai ușor și mai rapid. Memorarea, desigur, nu se face doar prin tehnici, dar depinde de mai mulți factori. Îți prezentăm mai jos o serie de metode prin care să-ți antrenezi creierul pentru a putea memora mai repede informația necesară.

1.Convertește cuvintele în imagini!

Încearcă să asociezi mereu cuvintele cu imaginile pe care le reprezintă. Spre exemplu, dacă mâine ai o întâlnire la ora 12:00, imaginează-ți locul întâlnirii, persoana cu care trebuie să te vezi, un ceas cu alarmă care indică ora întâlnirii.

2.Tehnica poveștii!

Această metodă îți este cunoscută încă de când erai mic. Tot ce trebuie să faci este să creezi o poveste cu toate cuvintele, situațiile pe care le ai de făcut a doua zi. Povestea trebuie să fie neobișnuită, să implice vizualizare și simțuri.

3.Consumă morcovi!

Morcovii cresc capacitatea de memorare. Același efect îl are și miezul de nucă.

4.Ciocolata neagră!

Ciocolata neagră îți îmbunătățește memoria pe un termen mai îndelungat și are rolul de a activa unele părți ale creierului, responsabile de pomparea dopaminei, hormonul care joacă un rol esențial pentru memorie.

5.Evită consumul excesiv de alcool!

Relația dintre memorie și alcool nu este una tocmai bună. Dacă doza de alcool este depășită, mintea și gândirea devin “încețoșate”.

6.Odihnește-te!

Pentru a avea o memorie bună, trebuie să te odihnești suficient. Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti memoria, opt ore somn sunt mai mult decât necesare.

Tu ce metode folosești pentru a-ți antrena memoria?