6 pași pentru a ieși din zona de confort

Oamenii sunt mereu stăpâniți de obiceiuri și acționează într-un anumit fel, pentru că se simt confortabili așa. Însă astfel, riscul de a nu ieși din zona lor de confort va crea bariere psihologice care, la rândul lor, ar putea duce la limitări reale sau chiar anumite blocaje. Urmând pașii de mai jos, vei afla ce trebuie să faci ca să poți ieși din zona ta de confort!

1.Informează-te!

Cauza anxietății este frica de necunoscut. Nu încerca să-ți imaginezi cum se va desfășura o acțiune pe care urmează să o întreprinzi, nu face prognoze, dacă nu cunoști anumite date exacte. Mai bine caută cât mai multe informații despre ceea ce faci și lasă lucrurile să se întâmple. Pentru a putea ieși din zona de confort, trebuie mai întâi să te educi. Informația este putere, cu cât vei ști mai mult, cu atât vei fi mai sigur pe tine.

2.Fă un plan!

După ce te-ai educat, fă un plan de acțiune pentru a împinge limitele asupra a ceea ce crezi că este posibil. În acest plan, stabilește-ți câteva mini-obiective care te vor ajuta să ieși din zona de confort. Este important să identifici provocările-cheie cu care te vei confrunta și ce vei face pentru a le depăși.

3.Comunică!
Comunicarea este un alt pas important care te va scoate din zona de confort. Spune-le prietenilor, rudelor tale ceea ce vrei să faci. Ori poți discuta cu partenera/ul despre obiectivele pe care ți le-ai propus.

4.Fă primul pas!

Fă primul tău pas pentru a ieși din zona ta de confort.  Pașii mici, dar încrezuți, îți vor sensibiliza sentimentele de anxietate. Nu vei avea succes peste noapte, dar vei reuși să lucrezi asupra planului tău.

5.Fii pozitiv!

Vor fi momente grele, dar nu trebuie să te lași pradă negativității. Nu lăsa nimic să te împiedice să ieși din zona de confort. Este o parte naturală a procesului.

6.Continuă să mergi mai departe!

Nu înceta să te extinzi peste limitele zonei de confort. Chiar dacă ajungi la obiectivul propus, este important să continui și să depășești acele granițe.