6 pași NECESARI pentru a verifica un automobil second-hand înainte de achiziție!

Verificarea unei mașini second-hand înainte de cumpărare este un pas important pe care trebuie să-l faci împreună cu un mecanic. Însă, dacă ai hotărât să faci acest lucru de unul singur, urmează recomandările de mai jos.

1.Istoricul vehiculului!

Image result for verifica istoricul masinii

Obține cât mai multe informații de la prorietarul automobilului, iar apoi fă propriile tale verificări folosindu-te de codul VIN (numărul de identificare a vehiculului). În mediul online vei găsi o mulțime de site-uri care oferă aceste informații. Serviciul este contra cost, dar merită.

2.Examinarea vizuală a mașinii!

Examinează mașina când aceasta este curată. Verifică vopseaua în locurile care sunt mai predispuse loviturilor. De asemenea, trebuie să fii atent și la petele de rugină de sub aripă și nu numai.

3.Fii atent la ambreiaj!

Acesta este un aspect important. Starea ambreiajului îți va spune multe despre cum a șofat fostul proprietar. Pornește motorul și trage frâna de mână la maxim. Începe să accelerezi în timp ce ridici lent ambreiajul. În cazul în care ambreiajul ține prea sus, iar automobilul nu dă semne să pornească din loc, atunci este uzat. Totodată, ai putea simți și un miros de fier încins!

4.Sub capotă!

Motorul este cel mai important detaliu al oricărui vehicul. Ridică capota și inspectează vizual motorul dacă există scurgeri de ulei. Verifică culoarea uleiului și manșetele de transmisie. Uleiul trebuie să fie de culoare maro deschis, iar lichidul de transmisie trebuie să fie roz sau roșu.

5.Testează caroseria cu un…magnet!

Image result for verifica caroseria cu un magnet

Dacă într-o zonă a caroseriei magnetul nu se va lipi, înseamnă că probabil acel loc a fost revopsit și chituit. Acest test este mereu la îndemână și te poate ajuta foarte mult!

6.Inspecția mecanică!

Dacă după aceste verificări crezi că ai găsit mașina visurilor tale, este totuși recomandat să mergi și la un service auto specializat pentru o inspecție mai amănunțită. Doar un mecanic experimentat va putea stabili cu exactitate dacă mașina are sau nu probleme ascunse. Nu este un serviciu gratuit, dar te-ar putea salva de multe probleme pe viitor.