6 pași cum să treci peste o despărțire

Da, despărțirea doare, dar nu e veșnică.

1.Reinventează-te!

Dacă inițiativa de a vă despărți a venit din partea celuilalt partener, evident că te vei simți distrus emoțional, te vei învinui, vor apărea multe “de ce-uri” și vei crede că nu îți este predestinat ca cineva să te iubească. Dar! Măcar acum, când ai rămas tu cu tine, dă-ți voie să te cunoști, să înțelegi cine ești, ce îți dorești, ce-ți place. Descoperă-ți atuurile, vezi care sunt valorile tale și… la naiba, fostul partener a plecat, aceasta a fost decizia lui. Sunt peste 6 mlrd. de oameni în lumea asta. Chiar crezi că merită să-ți pierzi energia pentru unul care a plecat?!

2.Încearcă cel puțin 3 locuri noi.

O dată pe săptămână, găsește o cafenea, un restaurant unde nu ai fost niciodată, invită-ți cel puțin un prieten și mergeți împreună. Scopul este de a ieși din rutină, de a te atașa de tot ce-ai făcut până atunci. Este și o oportunitate de a petrece timp de calitate cu prietenii tăi, care, la sigur, au fost neglijați în ultimul timp.

3.Evită să treci dintr-o extremă în alta.

Da, e normal să doară, e normal să nu ai chef de nimic… dar nu opune rezistență. Acceptă durerea și tot ce se întâmplă. Nu poți schimba oamenii și nici misiunea ta pe pământ nu e să faci asta. Nu te prefă că ești bine și că te bucuri că ești “liber”. Aceasta e dovadă de imaturitate. Nici nu te avânta într-o altă relație. Oprește-te puțin, dă-ți timp să stai cu tine și cu suferința ta, analizează și asumă-ți responsabilitatea pentru tot ce s-a întâmplat.

4.Acceptă realitatea așa cum este.

Mulțumește pentru experiență și amintiri La sigur că îți aduci aminte acum doar de momentele frumoase din relație și îți pare rău că acea persoană nu mai e lângă tine. Dar bucură-te că ai avut oportunitatea să trăiești emoția. Cu siguranță ați avut și momente de critică, cu argumente enervante și care te scoteau din sărite. Mulțumește universului că a adus în viața ta acel om care ți-a lăsat niște lecții. Gândește-te că și despărțirea aceasta e o experiență și, la sigur, vor urma și altele.

5.Prieteni comuni?

Oamenii potriviți vor apărea la momentul potrivit și tot ei vor dispărea la momentul potrivit Lasă lucrurile să se întâmple, fără să forțezi nota. Limitează puțin timpul pe rețelele de socializare și profită de timpul pe care îl ai la dispoziție. La sigur îți doreai să mergi la vreun curs nou sau să începi un hobby nou, sau să mergi la sport etc. Sună-ți părinții, oamenii dragi și vezi câtă lume te iubește și se bucură de prezența ta.

6.Chiar îți doreai relația să continue?

Poate că te-a înșelat, poate vă ai înșelat, poate totul s-a destrămat de la o simplă ceartă… Cert e că lucrurile începuse să degradeze demult și perioada roz se transformase în contradicții, învinuiri, motive, explicații, sex de împăcare și iar de la capăt. Simțeai demult că trebuie să pui capăt, nu-i așa? Și totuși ai sperat că va fi altfel. Până universul a decis pentru tine. Pur și simplu, nu a mai fost să fie să fiți împreună. Și tu, și partenerul tău merită altceva.

Te gândești că nu mai găsești o așa persoană?! Ascultă-mă: o așa persoană nu vei găsi, dar una mai bună pentru tine va întâlni de îndată ce vei fi dispus să o primești!