6 greșeli pe care le fac oamenii la prima întâlnire! Nu le mai repeta

Prima întâlnire mereu ne rămâne în memorie. De obicei suntem foarte emoționați și ne facem griji de cum vom fi priviți de cealaltă persoană. Emoțiile sunt din cauza faptului că la prima întâlnire se face și prima impresie, iar zicala “Te întâmpin după port, te petrec după vorbă”, este foarte actuală în acest context.

Iată 6 greșeli pe care le fac oamenii la prima întâlnire! 

1. Nu vorbi prea mult despre tine

Nu este nimic mai rău decât să asculți o persoană care povestește despre viața sa plictisitoare, mai ales la prima întâlnire. Așa cum îți place ție să vorbești mult, așa și ei. Discuția trebuie să fie 50 la 50.

2. Nu sta prea mult timp în telefon

Dacă știi că ai de primit un apel de urgență sau vrei să scrii un mesaj, este mai bine să anunți din timp. Nu este politicos să stai toată seara cu nasul în telefon mai ales că persoana a venit să te cunoască.

3. Alege ora și locul potrivit pentru întâlnire

Alegerea unui loc potrivit pentru o întâlnire este un pic dificilă pentru că nu știi preferințele persoanei. Încearcă să alegi un local liniștit sau să faceți o plimbare la aer liber prin parc. Ora trebuie să fie convenabilă pentru ambii.

4. Nu transforma întâlnirea într-un interogatoriu

Nu pune prea multe întrebări chiar dacă arzi de nerăbdare să cunoști totul despre această persoană. Este important să nu dai întrebări provocatoare sau prea personale.

Pentru început încercă să acorzi întrebări mai generale precum:

  • Îți place munca ta?
  • Unde îți place să mergi în vacanță?
  • Ce doreai să faci când erai copil?
  • Ești apropiat de frații tăi?

Sau încearcă întrebări mai distractive:

  • Dacă ai avea ocazia să iei cina cu o celebritate, cine ar fi ea?
  • Cum este pentru tine o zi perfectă?
  • Pentru ce te simți cel mai recunoscător în această viață?

5. Nu emana emoții negative

Cu siguranță nu ți-ar plăcea să te afli în compania unei persoane care emană emoții negative, mai ales la prima întâlnire. Dacă ai avut o zi proastă la serviciu sau ai scăpat autobuzul, nu trebuie să vii și să te descarci. Ai grijă pentru că prima impresie contează.

6. Nu fi nepoliticos cu chelnerul

Felul în care te comporți cu ospătarul vorbește despre caracterul unei persoane. Nu uita că toți suntem egali indiferent de vârstă, funcție sau statut social. Dacă cineva se comportă nepoliticos față de chelner, riscă să piardă respectul de la oamenii din jur.