5 cauze care te fac să te trezești mereu obosit!

Potrivit specialiștilor, 5 din 10 oameni spun că se simt frecvent obosiţi, iar 1 din 10 se simte obosit zilnic. Există mai multe motive pentru care oamenii se trezesc adesea obosiți. Pe unii i-ar ajuta o vizită la medic, pe alții însă schimbările simple îi fac să se odihnească mai bine. Iată câteva dintre motivele care te pot împiedica să te trezeşti odihnit.

1.Dormi prea mult!

Dormitul prea multe ore este unul dintre motivele care te fac să te trezești neodihnit. De exemplu, dacă ai dormit doar patru ore în fiecare noapte din timpul săptămânii, orele suplimentare de somn din weekend nu vor compensa cu adevărat somnul cel sănătos. Pentru a nu-ți perturba ritmul de somn, trebuie să dormi în fiecare noapte câte 7-8 ore.

2.Anxietate și depresie!

Anxietatea și depresia de asemenea pot cauza probleme de somn. Știm cu toții că prea mult stres este nesănătos și poate afecta activitatea creierului tău. Caută modalități de a-l gestiona și de a identifica cauza principală. De asemenea, este o bună practică să ții un jurnal în care să îți notezi gândurile ori să discuți cu partenerul.

3.Regimul alimentar!

Ceea ce mănânci și când mănânci joacă un rol important în calitatea somnului. Mâncarea grasă sau prăjită poate duce la o noapte neliniștită de somn. Având un regim alimentar echilibrat, vei dormi mai bine, iar a doua zi te vei simți grozav. Totodată, asigură-te că te hidratezi bine în timpul zilei!

4.Lipsa exercițiilor fizice!

Este recomandat să faci sport în mod regulat. Trebuie să practici sportul în medie 40 de minute pe zi, timp de patru zile pe săptămână. Poți încerca mersul pe jos, jogging, exerciții cardio, yoga, sală etc.

5.Zgomot!

Dacă locuiești într-o zonă aglomerată, s-ar putea să nu ai parte de un somn liniștit pe parcursul nopții. Încearcă să folosești dopuri pentru urechi, pentru a minimaliza zgomotul provocat de automobile sau alți factori.