4 MOTIVE ULUITOARE pentru care este bine să dormi gol-pușcă

Dormitul fără haine ajută la reducerea stresului și aduce multe beneficii sănătății noastre. Iată 4 motive uluitoare pentru care este bine să dormi gol-pușcă.

1.Vei avea un somn puternic

Calitatea somnului afectează funcția creierului. Oamenii de știință de la Universitatea din Rochester au descoperit că în timpul somnului sănătos, proteinele toxice care se acumulează în lipsa somnului profund, dispar din creier. Aceste proteine ​​perturbă creierul și afectează capacitatea de a gândi. Acest lucru afectează negativ procesarea informațiilor și rezolvarea problemelor, reduce creativitatea și crește capacitatea de reacție emoțională.

Oamenii de știință de la Universitatea din Amsterdam au descoperit că temperatura corpului mai scăzută contribuie la somnul adânc. Și acest lucru dovedește că dormitul este mai benefic atunci când corpul este gol-pușcă. În plus, nu te vei mai trezi noaptea, lucru dovedit și de oamenii de știință.

2. Reduce stresul

Stresul slăbește sistemul imunitar, reduce depresia, obezitatea și abilitățile cognitive. În plus, stresul ajută la creșterea nivelul de cortizol din sânge. Odihna și un somn sănătos te vor ajuta la corectarea situației. Și după cum este indicat în primul paragraf, fără haine veți dormi mai strâns.

3. Îmbunătățește sănătatea

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Sănătate din SUA, temperatura corporală scăzută în timpul somnului ajută la accelerarea metabolismului. Acest lucru se datorează faptului că organismul activează mai multe grăsimi brune, ceea ce produce căldură. Acest proces asigură arderea caloriilor și ajută la pierderea în greutate.

Dormitul fără haine îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce este benefic pentru inimă și mușchi. În plus, crește nivelul hormonului de creștere și al melatoninei, ceea ce încetinește procesul de îmbătrânire.

4. Crește încrederea în sine

Iar această calitate a caracterului este cheia succesului. Persoanele încrezătoare nu le este frică să încerce ceva nou, să își asume sarcini complexe și să înfrunte vicisitudinile soartei. Oamenii de știință de la Universitatea din Melbourne au descoperit că astfel de persoane câștigă și din ce în ce mai des primesc o promovare.

Dacă dormi fără haine, te simți mai confortabil în propriul corp. Fiind în armonie cu tine însuți, crește stima și încrederea în sine.