20 de lucruri simple pe care le poţi face pentru a avea o zi mai bună

Aceste acțiuni simple te vor ajuta să evadezi de probleme, să te înveselești și să te simți mai bine. Uneori îți dorești să te distragi de la activități și să faci o pauză.  În astfel de momente, este ușor să cedez tentației și să iei telefonul în mână și să te uiți la un serial sau la un magazin online. Dar toate acestea nu ne pot restabili puterea.

Bloggerul Trent Hamm sfătuiește ca acestă pauză pe care  avem să o completăm cu altceva și să lăsăm telefoanele din mâini. El efectuează câteva lucruri din această listă în timpul pauzei de lucru, iar în weekend face restul.

1. Stai 5-10 minute afară fără să te distragi cu nimic
Găsește-ți un loc confortabil, cu o priveliște bună. Încearcă mereu să ai cu tine o sticlă de apă sau o ceașcă de cafea și lasă-ți telefonul deoparte. Uită-te în jur și observă lucrurile mărunte. De exemplu, urmărește un copil care învață să meargă cu bicicleta sau simți căldura soarelui pe pielea ta. Astfel vei simți legătura cu lumea exterioară.

2. Plimbă-te

Mersul este un fel de antrenament de joasă intensitate.  El te va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, iar aerul proaspăt, soarele și oportunitatea de a explora împrejurimile te vor umple cu energie.

3. Fă o plimbare în parc

Acest lucru combină avantajele unei plimbări scurte cu activități în aer liber. Astfel de băi forestiere calmează și îmbunătățește sănătatea.

4. Bea un pahar cu apă

Apa este necesară pentru hidratarea corpului. Ea te va ajuta să-ți potolească senzația de foame.

5. Fă o scurtă întindere

După aceasta te vei simți mai relaxată și mai mobilă. Și poți combina întinderea cu ascultarea unei muzici de calitate. Doar nu uita să te încălzești înainte. Fugi în jurul biroului sau sari.

6. Urcați în mașină

De-a lungul timpului, în cabină se acumulează resturi: ambalaje, sticle goale, pungi, cecuri, murdărie din pantofi, praf pe sticlă. Toate acestea nu-ți permite să te simțiți confortabil în mașină. Aruncați resturile, goliți podeaua și ștergeți tabloul de pe bord. Acum îți va fi mult mai plăcut să te urci în mașină ta.

7. Mănâncă ceva sănătos

De exemplu, un fruct sau o legumă. Este deosebit de plăcut să le mănânci în timp ce te afli în aer liber. Când mergi la plimbare ia cu tine o banană sau un măr și stai afară, așa cum este descris în primul paragraf.

8. Documentează-ți o zi din viața ta

La intervale regulate, fotografiați obiectele din jur sau ce faceți. De exemplu, la fiecare 15 minute, o jumătate de oră sau o oră. Apoi puneți toate fotografiile zilei într-un singur folder și adăugați-le descrieri. Acest lucru în sine este fascinant, în plus, te vei gândi cu ce să-ți petreci timpul. De asemenea, este foarte interesant să vezi astfel de fotografii după câteva luni. O zi complet obișnuită se va transforma într-un eveniment memorabil.

9. Ajută pe cineva fără să aștepți nimic în schimb

Ajută o bătrânică care are o geantă grea, fă ceva util pentru vecini sau doar pentru un străin. Nu va dura mult timp, dar te vei simți mult mai bine.

10. Adună-ți toate lucrurile pe care nu le mai folosești pentru a le dona în cazuri de caritate

Pune într-o pungă mare tot ce nu mai folosești și nu mai ai nevoie. Poate cineva nu își permite, dar are nevoie de ele. Deci, eliberează-ți casa și ajută-i pe alții.

11. Citiți un pasaj dintr-o carte inteligentă

Trebuie să ai mereu o carte cu tine, mai ales una care te interesează. Când ai pauze, încearcă să citești câteva pagini șă să reflecți asupra informației.

12. Fă un lucru care nu-ți dă pace de mult timp

Toată lumea are o listă de activități pe care trebuie de îndeplinit. De exemplu, reparați un robinet sau curățați baia. Alege un lucru și fă-l. Dacă nu poți face totul dintr-o dată, începe cel puțin. Vei avansa și lucrurile vor deveni puțin mai ușoare.

13. Mulțumește-i persoanei care te-a ajutat recent

Dacă ai făcut ceva util sau plăcut, acordă-ți câteva minute și exprimați recunoștința. Scrieți un mesaj și mulțumiți sincer persoanei care va fost alături. Este minunat să știi că ajutorul tău este apreciat.

14. Organizează-ți un picnic rapid

Transformă o plimbare din jurul cartierului într-o mică aventură. Ia ceva gustos cu tine, găsește un loc confortabil și mâncă la aer curat. Nu ridica telefonul pentru a nu fi distrasă. Relaxează-te și bucură-te de masa ta.

15. Concentrează-te asupra respirației timp de 5 minute

Închide ochii și concentrează-te asupra inhalării și exhalării. Dacă ești distras de orice gânduri, revino la respirație din nou. Acest lucru te va ajuta la a face față anxietății și îți va da un sentiment de control și calm. Efectul nu este întotdeauna imediat vizibil, dar pe termen lung face minuni.

16. Fă un duș lung sau înmoaie-te în baie

De obicei, efectuăm această procedură ca o mașină, fără a fi atenți la senzații. De data aceasta, nu te grăbi, bucură-te să faceți o baie și relaxează-te bine. Vei deveni mai veselă și mai energică.

17. Faceți câteva exerciții simple
Este suficient să lucrezi 10-15 minute. Te vei încălzi și endorfinele se vor elibera în creier. Imediat după o astfel de încălzire, starea ta de spirit se va îmbunătăți și, în cele din urmă, forma ta fizică se va reveni.
18. Gătește ceva special
Cel mai adesea gătim mâncăruri simple și rapide. Dacă vrei să gătești ceva special încearcă de exemplu ca înainte de a prăji carnea, ține-o aproape două ore la marinat. Acest lucru nu este dificil, dar rezultatul final va avea un gust delicios. Și vei vedea că poți mânca bine și sănătos acasă.

19. Gândește-te la ceva pentru care ești recunoscătore

Aminte-ți cine sau ce îți face viața mai bună. Poate fi orice: o persoană iubită, o carte bună, scaunul tău preferat sau doar vremea însorită. Gândește-te timp de câteva minute și te vei simți mai fericită.

20. Acordă 15 minute pentru curățenie

Aruncați gunoiul și puneți lucrurile la locurile lor. Chiar și acest lucru este suficient pentru a face casa mai confortabilă. Nu este necesar să curățați întregul apartament. Curățați în bucătărie sau la locul de muncă și veți observa deja diferența. În acest proces, veți găsi cu siguranță lucruri care te vor inspira și te vor încântă.