20 de adevăruri din viață care te vor inspira să te schimbi

Mulți oameni vor să-și schimbe viața, dar nu știu cum. Antreprenorul și scriitorul James Altusher și-a împărtășit sfaturile pentru toată lumea. Altusher a postat pe blogul său o listă de lecții de viață pe care le-a învățat de-a lungul carierei sale.

Poate că te vor inspira și pe tine să schimbi ceva în tine.

1. Personalitatea ta este modelată de oamenii cu care îți petreci timpul. Nu irosi  timpul cu cei care îți otrăvesc viața.

2. Aplicați o strategie kaizen. În fiecare zi, îmbunătățește asupra la ceea ce iubești. Chiar și o îmbunătățire de 1% într-un an te va ajuta să faci progres semnificativ. Acest lucru este mult mai mult decât ceilalți 99,9% dintre oameni.

3. A fi liber înseamnă să nu depinzi de deciziile altor persoane în tot ceea ce ține de dezvoltarea ta.

4. Recunoștința și frica nu pot fi prietene între ele. Toate deciziile pe care le luăm se bazează fie pe dorința de a ne dezvolta, fie pe frică. Dar numai dorința ne mișcă în direcția în care indică busola noastră internă.

5. Există diferite grupuri de oameni. În mod convențional, ele pot fi notate cu semnele +, – și =.
Petrece mai mult timp cu persoane din categoria “+”. Aceștia includ cei care sunt ceva mai buni decât tine și de la care poți învăța ceva.

Grupul “=” este acela care este la același nivel cu tine, poți crește și te dezvolta împreună cu ei.

Și “-“, cei care sunt în spatele tău și care tu însuți îi poți învăța ceva.

6. Pentru a obține ceva în orice domeniu, ai nevoie de energie: fizică, emoțională, creativă și spirituală. Încercă să completezi fiecare tip de energie.

7. Pentru a fi sănătos fizic, mâncă corect, mișcă-te mai mult și dormi suficient. Aceștia sunt cei trei factori principali pentru o  sănătate mai bună.

8. Pentru a fi sănătos emoțional, petrece mai mult timp cu cei care te iubesc și te apreciază.

9. Pentru a-ți dezvolta potențialul creativ scrieți 10 idei noi în fiecare zi. Nu contează dacă sunt bune sau rele. Potrivit Altusher, peste trei luni mai târziu va apărea o superputere pentru a genera ideile.

10. Pentru a menține liniștea sufletească, nu lăsa regretele din trecut și anxietatea din viitor să te distragă de la prezent. Momentul prezent este singurul lucru pe care îl ai.

11. Încercați întotdeauna să-i ajuți pe cei din jur. Nu este vorba despre bani, deși te poți împărtăși cu ei.

Trebuie să-ți schimbi gândirea: dăruiește fără să te aștepți la un profit și să nu regreți că pierzi ceva.

12. Nu renunța la principiile tale. A trăi în general este dificil, dar fără fidelitatea principiilor tale, trebuie să trăiești două vieți. Prin urmare, definește-ți clar valorile și principiile și nu-ți fie frică să le urmezi.

13. Îndoiește-te de tot ce crezi că știi și înțelegi. Multe fapte care la un moment dat îți păreau incontestabile, mai apoi ai înțeles că totul s-a schimbat. Nu crede ceva doar pentru că este spus sau scris. Puneți întotdeauna întrebări. Aceastea îți va dezvolta gândirea sceptică și te va ajuta la obținerea mai rapidă a succesului.

14. Cu toții gândim irațional. Nu este surprinzător că ne regăsim extrem de rar. Nu uita de asta, atunci manevra dintre reușite și înfrângeri va fi mult mai ușoară.

15. Nu-i învinovăți pe alții. Altusher a spus că a pierdut bani pe piața bursieră. El a fost sfătuit să dea în judecată brokerul de acțiuni, dar nu a făcut-o. El a crezut că este vinovat, pentru că el a fost cel care a luat toate deciziile, inclusiv decizia de a urma sfatul brokerului. Poți învăța întotdeauna ceva dacă îți recunoaști vina. Analizează-ți înfrângerile și învață de la ele – doar în acest fel vei deveni mai bun.

16. Concentrează-te pe proces, nu pe rezultat. Dacă depui eforturi, studiezi, îmbunătățești, aplici sfaturile unor persoane mai experimentate, citești și practici, pur și simplu nu poți prezice rezultatul. Și oricum, mâine vei fi mai bun decât astăzi.

Rezultatul este doar o fantezie despre viitor, iar procesul este prezentul tău. Încercă să te bucuri.

17. Banii sunt un produs secundar al tuturor celor de mai sus.

18. Relațiile romantice sunt un produs secundar al celor de mai sus. Nu schimba obligația de a-ți susține respectul de sine către partener. Are destule probleme cu ale sale.

19. Sănătatea este un produs secundar al tuturor celor menționate mai sus.

20. Orice obstacol este o oportunitate. Aminteștește-ți acest lucru și nu renunța niciodată.