15 motive dure pentru care majoritatea cuplurilor se despart după primul an de relaţie

De ce se despart oamenii? Adevărul este că oamenii mai ușor se îndrăgostesc decât pot să iubească. Potrivit unui studiu, 70 la sută dintre cupluri se despart în primul an de relație. Totodată, oamenii de știință susțin că după 5 ani de relații, doar 20% din cupluri se despart.

De ce se despart atâtea cupluri? Iată ce spun experții:

1. Primul an al unei relații vine cu multe provocări

Potrivit specialiștilor, la început oamenii sunt îndrăgostiți și au senzația că nu îi deranjează nimic la partener, iar după o perioadă aceștia se dezamăgesc.

2. În anumite momente, relațiile devin vulnerabile

Potrivit unui studiu realizat de David McCandless, oamenii se despart înainte de sărbători și vacanțe.

3. Afli adevărul despre o persoană

După un an, lucrurile devin reale. Începi să vezi totul așa cum este și nu te poți preface să machiezi relația.

4. Iubirea este oarbă

Oamenii de știință de la Universitatea din Londra au descoperit că sentimentele de iubire duc la o suprimare a activității în zonele creierului care controlează gândirea critică.

5. Oamenii își doresc investiții

Toate femeile își doresc să obțină un profit emoțional dintr-o relație. Ele pune mult suflet și timp, apoi așteaptă ca sentimentele să le fie răsplătite.

6. După un an apare realitatea 

După un an euforia dispare, iar realitatea începe să obosească. Potrivit oamenilor de știință, în această perioadă ambii parteneri se relaxează și se pierd din dorință.

7. Partenerul nu mai este generos

Este nevoie de ceva timp pentru a afla cât de generoasă este o persoană. Mulți dintre parteneri preferă să se despartă după ce au trecut mai multe sărbători și nu au primit niciun cadou.

8. Un an poate detarmina cursul relației

După un an de iubire, deja îți poți da seama încotro bate vântul în relația voastră. Multe persoane așteaptă ca, după un an de conviețuit împreună, relația să treacă la un alt nivel.

9. Se schimbă impresiile despre partener

În prima perioadă, patenerul se prezintă  așa cum vrea ca să-l vadă celălalt, dar, de fapt, realitatea fiind alta. După un an de zile trăit cu o persoană începi să o descoperi așa cum este ea cu adevărat, iar mulți nu vor să accepte adevărata față a partenerului.

10. Totul este creat în minte

Multe persoane fac o greșeală atunci când întâlnesc pe cineva, dar nu se simt libere, deoarece nu au încredere în sine. Partenerii nu vor să se comporte natural, fiindcă le este frică să-l piardă pe celălat. Totul este în mintea omului, iar modul în care gândește poate duce la despărțire.

11. Nu este persoana potrivită

Multe persoane intră într-o relație, chiar și una toxică, numai pentru că se simt singure, iar acest lucru poate fi unul rău.

12. Lucrurile fizice încetează să mai fie importante

La început vrei să fii peste tot și oriunde este partenerul, dar cu timpul începi să-ți dai seama că ai obosit și vrei liniște. Treptat, atracția se răcește petru cei care nu pot menține iubirea.

13. Nu sunteți la fel

La început partenerul era pe aceeași undă cu tine, iar acum descoperi că nu mai vrea să facă nimic. Dacă tu ești o persoană energică nu vei putea mult să stai în casă și să te plângi pe viața ta.

14. Probleme de comunicare

Problemele de comunicare sunt unul dintre factorii principali care duc la despărțire sau divorț. Cu timpul începeți să nu vă mai înțelegeți și nici nu aveți dorința de a discuta.

15. Problema financiară

Pare stupid, dar majoritatea cuplurilor se despart din cauza unor probleme financiare. Când depistezi că nu mai ajung bani, dar este nevoie de făcut un anumit lucru, atunci persoanele devin nemulțumite și încep să se certe.