15 metode care te vor AJUTA să rezişti unei zile de muncă dacă eşti SOMNOROS

Trebuie să recunoaștem că cea mai bună metodă să te simți bine este un somn corespunzător, dar câteodată, acest lucru nu este posibil. Dacă vrei să treci cu brio peste o zi încărcată la birou fără a adormi la locul de muncă, trebuie să știi neapărat următoarele trucuri.

1.Nu bea prea multă cafea sau energizante

Aceste băuturi îți vor oferi o doză de energie, însă doar pentru câteva minute, iar recuperarea va fi și mai anevoioasă. Astfel, că până la amiază te vei simți și mai obosit.

2.Fă duș, alternativ

Sau măcar spală-te pe față, alternativ, cu apă caldă și rece. Acesta este un truc clasic, ce funcționează mereu.

3.Alimenteză-ți creierul cu mai mult oxigen

Oxigenarea este un mod foarte bun de a-ți pune creierul în funcșțiune. Pentru acest lucru poți face următorul exercițiu:

  • Întinde-te pe jos sau pe orice suprafață plată.
  • Pune o mână pe stomac, sub coaste și pe cealaltă pe piept.
  • Inspiră adânc pe nas și simte stomacul cum îți împinge mâna (asigură-te că nu-ți miști pieptul în procesul de respirație, ci folosești diafragma).
  • Expiră pe gură ca și când ai vrea să fluieri și dă tot aerul afară în timp ce mâna ți se retrage.

Efectuează acest exercițiu de 5-10 ori și te vei simți plină de viață.

4.Mănâncă înghețată la micul dejun

Înghețata te trezește instantaneu și nu datorită zahărului pe care-l conține, ci datorită temperaturii scăzute pe care o are. Atenție însă, această metodă n-ar trebui să devină totuși o obișnuință.

5.Fă gimnastică de învigorare

Dimineața nici nu este nevoie să faci un antrenament complet, ci măcar 3-5 exerciții simple, care să-ți dea un pic de energie.

6.Fă o baie cu uleiuri esențiale de eucalipt sau pin

Câteva picături din orice ulei esențial care are un miros puternic și o baie rapidă fac minuni. În mod surprinzător, o baie sau un duș dimineața sunt mult mai benefice decât te-ai fi așteptat.

7.Ieși din casă

Sau cel puțin deschide larg geamurile și ia o gură de aer proaspăt. Dacă ai noroc și temperatura de afară este foarte scăzută, te vei simți mai bine în doar câteva minute.

8.Fă-ți un plan

Realizează-ți planul pe ziua respectivă și respectă-l cu sființenie. Prin notarea tuturor lucrurilor pe care le ai de făcut nu îți mai soliciți creierul cu informații în exces și te poți concentra pe îndeplinirea celor mai importante sarcini în loc să le ții minte pe toate.

9.Mănâncă mai puțin zahăr

Un dezechilibru al glicemiei te face să te simți obosită. Dacă vrei neapărat să mănânci ceva dulce, alege fructe, pentru că sunt alternativa sănătoasă a dulciurilor rafinate.

10.Rămâi înconjurată de lumină

Când stai pe întuneric este normal să ți se facă somn, dar dacă ai multă lumină naturală în jur, vei fi mai mult timp proaspătă.

11.Dormi 15-20 de minute în mijlocul zilei

Deși puțini sunt cei care își pot permite acest lux, dacă te numeri printre ei, profită de această șansă. 20 de minute nu îți vor umple rezervorul de energie, dar va fi suficient cât să te repornească.

12.Folosește mirosuri puternice

Mirosurile de citrice și conifere, scorțișoară și ghimbir sunt ideale în astfel de cazuri, deoarece au proprietăți energizante.

13.Râzi

Râzi din tot sufletul cu gura până la urechi ca să uiți de probleme. Câteva bancuri amuzante și clipuri de pe YouTube ar trebui să-și facă efectul și să fii aptă de muncă cât ai clipi.

14.Atinge-ți cerul gurii cu limba

Dacă faci acest lucru, creierul tău se va trezi imediat și nici nu ai nevoie să depui cine știe ce efort.

15.Schimbă-ți șosetele

Acest truc este un pic mai ciudat, dar dacă îți schimbi șosetele în mijlocul zilei te vei simți mult mai bine. Este ca un fel de resetare a zilei. Odată cu schimbatul șosetelor iei ziua de la început.