12 tipuri de călătorii care trebuie să le încerci măcar odată în viață! Tot ce trebuie să știi despre fiecare

În fiecare an, călătoriile tale pot fi diferite una de cealaltă, în funcție de stilul tău de viață. Un euro tur nebun cu cei mai buni prieteni este perfect atunci când vrei doar să te distrezi. Dacă vrei să te regăsești și să înțelegi ce este cu viața ta, atunci optează pentru o călătorie singură. Încearcă să pleci pe o insulă îndepărtată și să te relexezi.

Iată care pot fi cele 12 tipuri de călătorii, dacă te-ai plictisit de una și aceeași:

1. Călătoria cu rucsacul

Călătoria cu un rucsac ușor în spate este o modalitate excelentă de a economisi bani, de a vedea lumea și de a-ți face prieteni noi și cunoaște oameni diferiți. Încercați în Europa de Est pentru că este mai ieftină decât vestul, dar și bogată în istorie, arhitectură și cultură.

Alternativă: Asia de Sud-Est sau America de Sud

2. O excursie pe insulă

O excursie pe o insulă îndepărtată este oportunitate excelentă de a te relaxa de problemele din viața de zi cu zi. Încercați insulele Jili și Insula Lombok, Indonezia pentru mai multă relaxare, restaurare și SPA.

Alternative: Boracay (Filipine), Great Barrier Reef și Whitsunday (Australia).

3. Călătorește singur

Călătoria “în căutare de sine” este pentru cei care au nevoie să-și reevalueze valoarea și să-și analizeze propria viață. Încercați să vizitați Peru dacă nu ai cu cine să te duci.

Alternativă: Norvegia și Japonia.

4. Călătorește în doi

O călătorie pe litoral în orașul Amalfi, Italia, vă va ajuta să vă îndrăgostiți și să vă concentrați doar unul pe celălalt. Aici o să se nască noi sentimente între voi și o să uitați de tot restul.

Alternative: Havana (Cuba) și Granada (Spania).

5. Pentru o vacanță de lux

Dacă aveți mulți bani și ați decis în cele din urmă să vă tratați, aranjați-vă o călătorie de lux. Un safari în Tanzania include un confort deosebit și o experiență uimitoare. După o zi în savană, în imediata apropiere a vieții sălbatice, vă puteți relaxa în apartamentele cochete.

Alternativă: Dubai și stațiunea de schi St. Moritz (Elveția).

6. Călătorește unde sunt festivale

Există astfel de festivaluri în lume, încât ar trebui să mergi chiar și în țări îndepărtate, iar unul dintre ele este cu siguranță The Burning Man. Un întreg oraș temporar este creat acolo, unde toată lumea încearcă să se exprime.

Alternativă: Festivalul Holi (India) și Festivalul Lanternelor din Taiwan.

7. Călătorește cu familia

Astfel de călătorii sunt cel mai dificil de organizat, astfel încât să găsească divertisment pentru familia tuturor. Desigur că aici contează foarte mult de câți bani ești gata să cheltui. Noua Zeelandă oferă mixul perfect de activități pentru toate vârstele.

Alternative: Fiji și Hawaii.

8. Călătorește cu cei mai buni prieteni

Uneori vrei doar să fugi cu cel mai bun prieten, să cauți aventuri noi și să-ți amintești de cele trecute. India este extrem de diversă, astfel că această experiență va trezi toate simțurile.

Alternativă: Maroc și Spania.

9. Călătorește cu transportul public

Cea mai cunoscută rută care este perfectă să o traversezi cu transportul este șoseaua de centură din Islanda. Așa ai posibilitatea să vezi și să mergi în jurul întregii insule. Nu este imposibil să te pierzi acolo, dar este posibil să vezi cele mai impresionante locuri. Pentru o astfel de vacanță aveți nevoie de o săptămână.

Alternativă: Insula de Sud (Noua Zeelandă) și Ruta Grădinii (Africa de Sud).

10. Camping

Drumeția la munte este un mod ideal de a intra în contact cu natura, de a te îndepărta de agitația orașului cel puțin pentru o perioadă. Traseul Appalachian, SUA, este cel mai lung traseu care traversează 14 state americane cu multe păduri și lacuri.

Alternativă: Transfăgărășan, România, Overland Track (Tasmania) și Fitz Roy Trek (Patagonia).

11. O călătorie gastronomică

Pentru a trăi o adevără aventură culinară merită să mergeți în Vietnam. Fiecare regiune a acestei țări are propria bucătărie, care are un gust ușor diferit, care este gustoasă și merită de încercat!

Alternative: Lima (Peru) și New Orleans (SUA).

12. Călătoria voluntară

Mergeți oriunde! Puteți deveni voluntar în domenii complet diferite, inclusiv în cele legate de abilitățile tale profesionale. Dacă doriți să vă simțiți utili societății și chiar să călătoriți, doar așa puteți să încercați.