10 SFATURI care te vor ajuta să-ți alegi partenerul potrivit!

A-ți găsi partenerul potrivit este un lucru complicat, deoarece fiecare își dorește să aleagă ceva unic și deosebit. Dacă vrei să-ți sporești șansele în a-ți găsi partenerul pentru o relație de durată, trebuie să te axezi pe calitățile, care crezi că sunt cele mai importante pentru tine.

1.Nu te lăsa influențată de frica de singurătate!

Frica de singurătate este o problemă actuală pentru multe persoane. Dacă te vei lăsa influențată de ea, vei ajunge să fii într-o relație nefericită. Așteaptă momentul potrivit, deoarece luarea deciziilor în pripă duce la confuzie și anxietate. Important este să știi ce vrei de la viața ta și să iei decizia cea mai potrivită pentru tine. Lasă totuși puțin loc și destinului să te surprindă, pentru că nu se știe niciodată pe cine îți poate scoate în cale.

2.Fluturii din stomac pot fi amăgitori!

La începutul relației totul pare să fie frumos și ți s-ar părea că ai găsit persoana cu care să-ți petreci restul vieții! Totuși fii atentă, deoarece s-ar putea să nu cunoști atât de bine persoana de lângă tine. Odată cu trecerea timpului, ai putea afla lucruri care să nu-ți placă, iar asta ți-ar putea răni sentimentele.

3.Timpul e prietenul tău!

Ține minte, atracția dintre voi doi poate crește cu cât vei ajunge să cunoști mai bine partenerul de lângă tine. Pentru unele persoane poate dura mai mult timp. Este aproape imposibil să-ți găsești partenerul potrivit din prima! O relație grozavă, are compatibilitate emoțională, care se obține în timp.

4.Nu îți face liste cu calități!

Unele persoane își stabilesc liste cu calități pe care ar trebui să le găsească la viitorul partener, ceea ce nu e tocmai recomandat! S-ar putea să nu întâlnești persoana care să întrunească toate calitățile pe care le ai scrise pe foaie.

5.Uită de detaliile minuscule!

Calitățile unei persoane care ajută la construirea fundamentului unei relații bune sunt: ​​empatia, integritatea, onestitatea, fiabilitatea, amabilitatea și generozitatea emoțională. Alte criterii cum ar fi simțul umorului ori faptul că este un dansator bun, sunt drăguțe, dar nu trebuie să te bazezi pe ele.

6.Nu lăsa “chimia” să te ghideze!

Când găsești pe cineva cu care simți că o ai chimie magnetică, nu numai că este un afrodisiac de care nu poți lipsi, dar îl și confunzi cu “persoana potrivită”. Chimia magnetică este excelentă, dar nu scuză momentele negative din relație.

7.Nu te lăsa pradă anxietății!

Anxietatea are un mod  specific de a pune stăpânire pe creierul tău. Nu te gândi mereu unde ești și ce faci. Nu confunda acest tip de sentiment cu cel al dragostei.

8.Găsește pe cineva cu care să te simți liberă!

Alege un partener care să fie dispus să te accepte așa cum ești și să-ți ofere libertate în acțiunile tale. În viață poate fi dificil să găsești locuri unde poți fi cu adevărat tu însuți. astfel că o relație ar trebui să fie “locul” tău sigur și confortabil în care nu trebuie să te simți incomodă.

9.Nu aștepta schimbarea!

Fii clară în acțiunile tale și gândește-te bine unde vrei să te îndrepți. Astfel îți va fi mai ușor să iei o decizie cu privire la soarta unei viitoare relații.

10.Distrează-te!

Cu cât presiunea asupra ta va fi mai mică, cu atât vei fi mai fericită și îți vei crea un spațiu care să atragă spre tine genul potrivit de oameni. Uneori este nevoie să vezi multe din ceea ce nu dorești ca să îți dai seama ce vrei. Simte-te bine!