10 METODE despre cum să anunți copilul tău că vei divorța

Ești pregătit să-l anunți pe copilul tău că urmează să divorțați? Înainte de a-l anunța, spune-i cât de mult îl iubești și că-i vei fi alături mereu, orice s-ar întâmpla! Pașii de mai jos te vor ghida cum să procedezi într-un asemenea caz!

1.Nu face acest pas singur!

Discută cu partenerul și stabiliți o înțelegere ca să anunțați copilul împreună despre decizia luată. Dacă nu vei face acest pas, s-ar putea ca atunci când o să fiți în fața copilului să nu vă înțelegeți și să se ajungă la ceartă. Copilul nu merită să asiste la cearta dintre voi doi!  Dacă totuși nu vă puteți înțelege apelează la serviciile unui mediator ori consilier pe relații!

2.Repartizați cine și ce va spune copilului!

Este important ca cei mici să audă aceste vești direct de la părinți. Specialiștii recomandă să fie anunțați mai întâi copiii mai mici, apoi cei mai mari, întrucât cei din urmă vor dori să cunoască mai multe detalii.

3.Rămâneți calmi!

Modul în care veți spune copilului această veste este foarte important! Unii copii pot fi destul de afectați. Evitați tendința de a-l învinovăți pe celălalt partener în prezența copiilor. În măsura în care este posibil, încercați să folosiți cuvântul „noi” atunci când explicați deciziile luate.

4.Spuneți-i copilului care este motivul acestei decizii!

Copiii vor dori să știe de ce se întâmplă acest lucru. Copiii mai mari vor recunoaște că aceasta este o schimbare uriașă în viața lor și o vor analiza în raport cu motivul pe care îl veți oferi. Așadar, fiți pregătiți să le oferiți câteva explicații la modul general.

5.Oferiți-i detalii clare!

Copilul își va dori să afle unde urmează să locuiască și ce alte schimbări se vor produce în viața sa. Fiți sinceri cu el cu privire la ce știți și ce nu știți că urmează să se întâmple.

6.Oferiți-i informații despre părintele care urmează să plece din casă!

Spuneți-i unde va pleca celălalt părinte și cât de des se vor vedea. Trebuie să știe dacă va putea menține o relație cu acest părinte, chiar dacă nu vor locui sub același acoperiș.

7.Linișteștiți-l cu iubirea voastră necondiționată!

Copilul are nevoie să știe că divorțul nu are loc din vina sa. Transmiteți-i individual iubirea prin cuvinte și acțiuni! Evitați totuși să faceți promisiuni pe termen lung. Rămâți cu asigurările pe care le puteți face pentru timpul prezent. Cel mai important pentru copil e să-l asigurați că indiferent de ce se întâmplă între adulți, voi rămâneți aceeași părinți iubitori ca și până acum.

8.Fiți sensibili la reacția copilului!

Ceea ce urmează să-i spuneți copilului poate fi neașteptat pentru el. Este posibil ca al vostru copil să nu știe să-și exprime în mod corespunzător emoțiile intense și poate să treacă ceva timp până să fie capabil să-și definească sentimentele.

9.Răspundeți-i la întrebări!

Cel mai probabil, copilul va avea multe întrebări. Fiți sinceri și răspundeți-i exact așa cum este. Dacă nu știți răspunsul la o întrebare, nu vă fie frică să-i spuneți asta.

10.Dați-i timp să se adapteze!

Va fi nevoie de timp ca al vostru copil să accepte această situație. Este o schimbare radicalăpentru el! Între timp aveți răbdare cu manifestările lui și fiți prezenți constant în viața copilului!