10 LECȚII pentru tine de la femeile de 40 de ani! Nu le spune nimeni, dar TREBUIE cunoascute mai devreme

40 de ani este de obicei vârsta în care oamenii își cunosc cu exactitate valorile și prioritățile. Viața este un profesor strict, iar până la vârsta de 40 de ani se descoperă deja. Dar uneori chiar vrem să știm și să înțelegem unele lucruri mai înainte.

1. Iubește-te necondiționat

Dacă până la 40 de ani vei înțelege că trebuie să începi să te iubești pe tine însuți și să te accepți așa cum ești, nu te speria de vârstă. Până atunci trebuie să înțelegi că dacă vrei să fii iubită, trebuie să te iubești mai întâi pe tine. Doar când înțelegi asta poți fi cu adevărat fericită. Când nu ne iubim pe noi înșine, putem suporta violență, maltratare și permitem oamenilor să ne folosească. Dar imediat ce te accepți și te cunoști mai bine, începi să te iubești pe tine însuți și promovezi o relație sănătoasă cu cei din jur.

2. Cunoaște-te pe tine însuți

Află mai multe despre ceea ce te interesează și te face fericită. Învață să-ți descoperi pasiunile și nu-i mai urmări orbește pe ceilalți. Încercă ceva nou până găsești ce îți va oferi o senzație de căldură și fericire în interior.

3. Acceptă-ți neajunsurile tale

Toată lumea are laturi pozitive și negative. Lasă-ți slăbiciunile să te facă mai puternică. Nu te subestima pentru că ai defecte. Ești capabilă de mai mult decât crezi, crede doar în tine.

4. Găsește-ți un grup de asistență

Omul nu poate supraviețui singur. Nu poți face totul singură, de aceea ai nevoie de puțin ajutor. La un moment dat în viața ta îți dai seama că ai nevoie de sprijin. Acestea sunt persoanele cu care te simți calmă și confortabilă, cu care vei putea împărtăși totul. Persoane care nu te vor condamna și nu te vor critica. Astfel de relații sunt foarte importante în viață fiecărui om.

5. Trăiește pentru tine, dar nu pentru a fi pe placul altora

Când ai grijă mai mult timp de ceilalți, înțelegi că nu ai timp pentru tine. Dar trebuie să înțelegi că nu îi poți face pe ceilalți fericiți. Dar o poți face singură – deci concentrează-te pe ceea ce este important pentru tine, ceea ce îți face viața mai bună. Cu cât ești mai fericită, cu atât vor fi mai fericiți oamenii din jurul tău.

6. Nu-ți pierde viața din cauza grijilor

Viața este prea scurtă. Nu o irosi cu griji pe care nu le poți schimba. Acceptăle și încercă să acorzi atenție numai la ce este bine.

7. Călătoște mai mult

Călătoria te relaxează și îți calmează nervii. Suntem prea ocupați cu viața de zi cu zi încât nu avem timp să ne oprim și să apreciem ce ne oferă viața. Iar călătoria îți permite să evadezi din monotonia vieții și să-ți schimbi viziunea asupra lumii. Călătoria nu numai că dă un sentiment de libertate, dar îți permite și să explorezi lumea. O astfel de experiență dezvoltă încrederea și te formează ca personalitate.

8. Să ai mai puține așteptări

Dacă dorești cu adevărat să fii fericită și mulțumită, nu mai aștepta nimic de la nimeni. Mai bine crede în tine. Viața nu este un basm. Și dacă aștepți magie, cu siguranță vei fi dezamăgită. Construiește-ți viața pentru tine, nu aștepta nimic de la ea și de la ceilalți. Este mai bine să fii plăcut surprinsă decât să fii dezamăgită.

9. Nu-ți compara viața cu a altora

Faptul că oamenii postează pe net că sunt fericiți, este departe de a fi întotdeauna adevărat sau poate un adevăr doar pentru o clipă. Nu poți evalua viața altora doar din feedul lor de social media. Când te compari cu ceilalți, te minți pe tine însuți. Toată lumea are perioade dificile, trebuie să înveți să apreciezi și să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai în viața ta și să nu te plângi de restul.

10. Nu este nevoie de prea multe compromisuri

Compromisurile sunt bune atunci când vin din două părți. Dacă începi să renunți la nevoile și dorințele tale într-o relație, să te schimbi de dragul altuia, atunci este greșit. Este timpul să reevaluezi relația ta și să te decizi dacă merită.

Nu este niciodată prea târziu să începi să schimbi ceva, mai ales dacă vrei să devii fericită.