Zile negre pentru șoferii din MOLDOVA! Cei care vor fi prinși BEȚI la volan vor munci la MORGĂ!

Zile negre pentru șoferii din Moldova! Conducătorii auto care vor fi prinși băuți la volan, ar putea să fie forțați să muncească la….morgă. Pedeapsa a fost propusă de Inspectoratul Național de Probațiune. Autoritățile speră că în acest mod îi vor face pe șoferi să fie mai responsabili atunci când se urcă la volan.

Angajații instituției susțin că amenzile mari, de 47.000 de lei, nu îi cam sperie pe șoferi. Aceștia continuă să urce în stare de ebrietate la volan. Numai în anul 2017 au fost sancțiunile au crescut cu 700, ajungând până la 3.000 de dosare.

Un experiment în acest sens a fost efectuat în Tailanda, unde 20 de conducători auto, care au fost prinși băuți la volan, au fost impuși să muncească la morgă. Aceștia au fost obligați să facă curat.

În urma accidentelor rutiere din această țară au murit 390 de oameni. Tragediile au avut loc în perioada sărbătorilor de Revelion. Mai mult de jumătate din decese au fost cauzate de șoferii băuți la volan.

Acești 20 de conducători auto au fost obligați să facă curăţenie într-o morgă unde erau aduse cadavrele persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

Angajații DIP din Moldova spun însă că o astfel de măsură din țara noastră trebuie analizată cu mare atenție, pentru a nu admite careva erori în procesul de aplicare a pedepsei. Despre acest lucru a discutat și premierul Pavel Filip în ședința Guvernului.

279 de persoane din țara noastră își ispășesc pedeapsa, în închisoare, pentru că au condus automobilul în stare de ebrietate și au provocat tragedii. Autoritățile iau în calcul și posibilitatea privării de dreptul de a conduce pentru toată viața pentru persoanele care vor fi prinse în stare de ebrietate la volan.