VIDEO: Peste 90 de pompieri pregătesc tânăra generație să acționeze în caz de situaţii excepţionale

Proiectul „Mai isteţ ca focul” se desfășoară și în nordul țării, unde peste 90 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale pregătesc tinerii pentru a fi gata de a acționa în caz de situaţii excepţionale. Acțiunea are loc în cadrul proiectului-pilot demarat prin intermediul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI.

Mai multe grupuri de micuți sînt instruiți de către echipe de pompieri din țară, având misiunea de a merge în instituţii preşcolare şi a efectua pregătirea copiilor sub formă de joc, pentru ca aceştia să cunoască mai multe despre pericolul incendiilor, dar şi despre metodele corecte de prevenire şi reacţionare în situaţii de risc.

Salvatorii demonstrează în practică metodele de evacuare în caz de incendiu, echipamentul de intervenţie şi autospeciala din dotare. Pe parcursul instruirii sînt folosite metode practice eficiente pentru ca micuţii să poată reuşi cu succes însuşirea materialul de securitate.

Proiectul „Mai isteţ ca focul” este unul inspirat din practica estoniană, unde efectivul de trupă a pompierilor instruiesc copii de vârstă preşcolară în domeniul bazelor securităţii vieţii. Experienţa colegilor din Europa a dat roade în domeniul prevenirii situaţiilor de risc, după ce instruirea copiilor a fost posibilă în fiecare instituţie preşcolară.

Liliana Vasilieva

Stagiară

Studentă anul III, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Universitatea de Studii Europene din Moldova

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *