Video: Mereu aproape de oameni! Pompierii continuă campania de prevenire a incendiilor

Pompierii recomandă repetat respectarea normelor antiincendiare pentru a evita situațiile excepționale cu consecințe fatale.

În condițiile temperaturilor scăzute, crește riscul de incendiu în spațiul locativ, cauzat de nerespectarea normelor antiincendiare la utilizarea surselor termoenergetice. Pentru a preveni izbucnirea unor incendii în perioada sezonului rece a anului, angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă și intensifică acțiunile în cadrul Campaniei de prevenire a incendiilor pe timp de iarnă.

Astfel, și în sudul țării sînt desfășurate verificări cu scop de instruire în spațiile locative, preponderant rurale, pentru a evalua riscul de producere a incendiilor la utilizarea sobelor și altor surse de căldură. În cazul în care au fost înregistrate abateri, salvatorii au informat oamenii despre posibilitatea înlăturării acestora și respectarea normelor de securitate.

Printre abaterile înregitrate, pot fi menționate utilizarea sobelor defecte, fisuri pe sobe și horn, necurățarea coșurilor de evacuare a fumului și depozitarea lîngă sobe a materialelor combustibile.

Pe parcursul sezonului rece inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiului din raionul Cahul au evaluat riscul de incendiu la utilizarea sobelor în 8846 de case de locuit, iar 22115 persoane au fost instruite în domeniul bazelor securității vieții.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *