VIDEO: Jăka Banditu’ – Intelectualitatea, Carla’s Dreams și cover-ul „Focul din vatră”.

Câteva săptămâni în urmă, pe rețelele de socializare a devenit viral un cover al piesei „Focul din vatră” interpretat de trupa Carla’s Dreams. Fiul autorului piesei, Cristofor Aldea-Teodorovici, s-a arătat indignat de acest fapt și le-a interzis băieților să mai interpreteze această piesă a părinților săi. Totodată, videoclipul a fost ștes și de pe youtube.

„O trupă care are ca denumire de piesă cuvîntul rusesc «Poh*i», prin definiție și bunul simț nu poate promova muzica părinților mei, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cei care au luptat atît de mult pentru limba și cultura românească… În altă ordine de idei, nu discut despre limba rusă sau creația acestei trupe, care muncește în direcția aleasă și își are ascultătorul fidel, ci doar legătura cu muzica părinților mei”, a scris Cristofor pe pagina sa de Facebook.

 

Carla's Dreams – Focul din vatra COVER Doina si Ion Aldea Teod…

Fiori! Respect Carla's Dreams!

Posted by Moldova mea on 29 Februarie 2016

La rîndul lor, cei de la Carla’s Dreams au scris și ei o replică pe marginea acestui subiect:

„Om – apoi reprezentantul unei națiuni și culturi… P.S. Pace”

Cristofor Aldea-Teodorovici a anunțat că în scurt timp va organiza o conferință de presă în cadrul căreia va vorbi despre reinterpretarea pieselor părinților săi de către alți colegi de scenă.

„Nu am nimic împotrivă să li se cînte piesele, ba dimpotrivă, mă bucur mult, dar să se realizeze în mediul privat, și nu public (audio-vizual-internet), cînd e nevoie de un simplu apel pentru aprobarea aranjamentului, stilisticii interpretării și formei coverului de către familia noastră, și autorii textelor sau reprezentanții legali ai acestora (Dna Vieru, Dna Matcovschi, Dna Păunescu etc), ceea ce mi se pare corect față de multitudinea de viziuni asupra operei lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.
P.S. Nu am fost înștiințat despre faptul ca trupa Carlas își doresc să publice o piesă de a părinților mei. Am rămas ca și în alte cazuri (Catharsis, Elena Gheorghe etc.) pus în fața interpretării și publicării”, a adăugat Cristofor Aldea-Teodorovici.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *