VIDEO: Constantin Cheianu și Renato Usatîi, de la critică la iubire

Constantin Cheianu și Renato Usatîi. Colaj: argumentul.info

Probabil nu puțini telespectatori s-au gândit vreodată cât de mare luptător pentru Demnitate și Adevăr este acest Constantin Cheianu, autor de emisiuni televizate la Jurnal TV, un fel de „spălătorie” a oligarhului Victor Țopa, care se ascunde în Germania de justiția moldovenească.

Așa cum moldovenii dau uitării prea degrabă vorbele jurnaliștilor-tribuni, la o simplă răscolire prin arhiva emisiunii „Mai pe scurt”, de exemplu, te poți convinge de faptul cât de des își schimbă părerile „jurnalistul” Constantin Cheianu, în funcție de indicațiile venite de la Frankfurt.

Să-l luăm, de pildă, pe Renato Usatîi, la adresa căruia jurnalistul lui Țopa avea numai replici acide vara trecută, înainte și după alegerile locale generale. Culmea e că, pe atunci, Cheianu îl suspecta pe democratul Vlad Plahotniuc că ar sta în spatele proiectului „Renato Usatîi”, fapt care nu s-a adeverit.

Iată că în ultima vreme, de când Andrei Năstase, finul patronului Jurnal TV, a bătut palma cu alde Igor Dodon și Renato Usatîi, Constantin Cheianu brusc a lăsat-o mai moale, fiind pe punctul de a se transforma chiar și în avocatul primarului care nu se prezintă la serviciu cu săptămânile. Unde mai pui că Usatîi, despre care Cheianu spunea aproape convingător că este „plămada lui Plahotniuc”, acum este maladeț, pentru că luptă pe viață și pe moarte contra lui Plahotniuc, cel de care se împedică în permanență clanul Țopa.

Secvențele video ce urmează, din trei ediții ale emisiunii „Mai pe scurt”, sunt grăitoare în acest sens.

sursa: argumentul.info

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *