VIDEO: Braconierii nu se mai tem de autorități. Inspectorii ecologici – agresați de către pescarii braconieri

Inspectorii de mediu au întâmpinat o rezistență agresivă la inspectarea lacului Beleu, parte a Rezervației științifice „Prutul de Jos”, Cahul. Uitați de autorități, cetățenii din extremitatea sudică a republicii și-au creat propriul sistem de valori, în care nu se aplică legea.

 

Localnicii pescuiesc în proporții industriale, inclusiv în perioada de prohibiție. În cadrul unei razii comune, inspectorii de la Serviciul Piscicol de Stat și Inspectoratul Ecologic de Stat au extras din lac peste 1000 metri de plase.

Revoltați, mai mulți săteni au agresat echipele de inspectori, solicitând să le fie predate înapoi plasele extrase din apă, amenințând cu răfuiala fizică și chiar incendierea automobilelor de serviciu.

Anterior, în aceeași locație au fost înregistrate cazuri de aplicare a armelor de foc asupra inspectorilor, cel puțin un coleg fiind rănit în picior. În privința celor întâmplate au fost sesizate organele de drept. Cu siguranță, pentru restabilirea ordinii de drept, vom crește numărul raziilor și controalelor întreprinse de inspectorii de mediu.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *