Valea morții. Cel mai tare loc de pe planeta noastră

Valea Morții se află în statul California, SUA. Această cavitate intermontală a fost de mult considerată unul dintre cele mai interesante locuri de pe planetă. 

În plus față de climatul aspru, Death Valley este, de asemenea, cunoscută pentru adâncimea sa, care este de 86 de metri sub nivelul mării, ceea ce face să fie cel mai de jos. 

Cea mai mare temperatură din Valea Morții (56,7 ° C) a fost înregistrată la 10 iulie 1913. Aceasta este cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe Pământ. 

În acest sens, există discuții, pentru că mai există un loc pe planetă, în Libia, unde temperatura a crescut la 58 de grade Celsius. Cu toate acestea, măsurările au fost făcute nu în conformitate cu condițiile de fixare oficială a înregistrării.

Denumirea acestui parc național, care în prealabil, avertizează turiștii despre ceea ce se pot aștepta într-o astfel de călătorie. Temperaturile în timpul zilei uneori devin letale pentru viață. Mulți compară Valea Morții cu iadul real pe pământ.

Valea morții amintește de o vale albă înghețată. Culoarea albă este dată de depozitele de sare. Acolo a existat un vechi lac de sare.

Unul dintre punctele interesante este numit „Devil’s Golf Course” (Terenul de golf Devil’s). De fapt, acesta este fundul unui lac dispărut de mult timp. 

Câmpul constă din cristale spirtoase de sare, așa că mersul pe el ar trebui să fie extrem de prudent și să te uiți sub picioarele tale, pentru că atunci când cazi, te poți răni foarte tare.

În acest loc există o piscină care acumulează apă din mai multe izvoare mici, dar acumularea de săruri în acest loc este atât de mare încât apa nu are timp să se evapore complet.