UTIL pentru ȘOFERI! Ce nu trebuie să faci când pornești motorul?

Odată cu pornirea motorului și a sistemului de ventilare ești expus unui șir de pericole. Iată care sunt ele:

Înainte de a porni sistemul de aer condiționat, ete recomandat să deschizi geamurile mașinii. Manualele de utilizare a mașinilor nicio explicație cu privire la acest lucru.

Dacă mașina ta va fi parcată la umbră, în interiorul ei se pot acumula 400-800 mg de substanță nocivă rezultată din combustibilul emanat. În cazul în care automobilul a stat în soare, la o temperatura de peste +16 grade Celsius, nivelul de substanță nocivă poate atinge valori cuprinse între 2000 și 4000 mg — de 40 de ori mai mult.

Inhalăm miros de combustibil de fiecare dată când conducem automobilul cu geamurile închise. Această toxină are efecte nocive asupra țesutului osos, a ficatului și a rinichilor, provocând apariția cancerului.

Totodată, organismul trebuie să depună mult efort pentru a elimina benzenul, iar procesul durează mai mult timp.

Oamenii de știință au spun că instalația de aer condiționat a mașinii întâi scoate tot aerul încălzit și abia apoi începe să răcească aerul din interior — benzenul, toxina care poate cauza cancer, este expulzat împreună cu aerul încălzit.

Astfel, pentru a proteja organismul de această toxină cancerogenă, de fiecare dată când urcăm în mașină trebuie să deschidem geamurile pentru câteva minute, chiar daca nu se simte nici un miros suspect, iar apoi putem porni aerul condiționat.