Util pentru sănătatea ta! 4 motive care te vor face să consumi curmalele japoneze!

Iarna a venit, ceea ce înseamnă că este timpul de consumat curmalele japoneze. Numele lor latin „Diospyros” poate fi tradus ca „Hrana zeilor”. Acest lucru este complet justificat, deoarece nutrienții care se conțin în aceste fructe, revitalizează complet corpul nostru.

Îmbunătățesc vederea

Curmalele conțin pigmenți de luteină și  zeaxantină , care sunt foarte utili pentru ochi. Acestea îmbunătățesc vederea, preven bolile retinei, reduc inflamația cauzată de razele UV și infecțiile oculare. De asemenea, aceste substanțe ajută la reducerea ridurilor în jurul ochilor. Curmala este bogată în vitaminele A, C si K, care au și un efect benefic asupra retinei, protejând-o de daune.

Normalizează digestia

Curmalele sunt bogate în fibre dietetice, care ajută alimentele să treacă mai rapid prin organele digestive și să purifice corpul. Acesta este un ușor laxativ natural, dar va fi util dacă nu ai probleme serioase de constipație.

Se luptă cu îmbătrânirea prematură

Radicalii liberi nu numai că cauzează cancer, ci contribuie, de asemenea, la îmbătrânirea rapidă, deoarece afectează celulele pielii. Antioxidanții sunt cei care distrug radicalii liberi, protejându-ne astfel de ridurile prematură. Vitamina C, care se găsește în curmale, este un antioxidant foarte eficient pentru îngrijirea pielii.

Normalizează tensiunea

Acest fruct conține o cantitate mare de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale, reduce stresul asupra inimii și oferă un sprijin complet pentru sistemul cardiovascular.

Contraindicații:

La fel ca orice alt fruct, curmalele pot provoca alergii, deci manifestă prudență maximă dacă ești o mamă însărcinată sau care alăptează, precum este interzis și copiilor sub 3 ani. Consumul moderat de curmale nu ar trebui să dăuneze sănătății, dar ar fi mai bine de consultat un medic.