Urmează aceste 5 sfaturi UTILE și îți vei îmbunătăți alimentarea cu sânge a creierului

Când vorbim despre alimentarea cu sânge a creierului, ne referim la cantitatea de sânge care intră în creier în fiecare clipă. 20% din sângele pompat de inimă ajunge în creier. Sângele conține glucoză, o substanță necesară pentru producerea energiei.

Ce se întâmplă dacă sângele care circulă spre creier nu este suficient? Reducerea alimentării cu sânge a acestui organ se numește ischemie. Ca rezultat, unele celule mor, numărul de conexiuni între celule scade. Din acest motiv, există deficiențe de memorie, riscul de accident vascular cerebral ischemic crește.

1.Exercițiile aerobice

Așa-numitele exerciții aerobice stimulează sistemul cardiovascular. Din acest motiv, aportul de sânge la creier crește. Datorită unor astfel de exerciții, celulele corpului nostru primesc mai mult oxigen. Poți alege una dintre aceste clase simple:

 • Zilnic, 30 de minute de mers pe jos
 • Fuga zilnică de 15 minute
 • Dans
 • Tur pe biciclete de 15 minute
 • Exerciții aerobice efectuate la domiciliu

2.Produsele care ajută la îmbunătățirea alimentării cu sânge a creierului

Există produse care întăresc sănătatea creierului nostru. Așa cum am spus deja, cu fiecare contracție a inimii noastre, creierul primește 20% din sânge. De asemenea, organismul are nevoie de multă energie, care este generată de glucoză, carbohidrați și, desigur, de proteine.

Produsele care trebuie incluse în dieta ta:

 • Cereale integrale: kinoa, orez întreg, ovăz, orz, secară.
 • Acizi grași bogați în pește (somon, sardine), avocado, ulei de măsline, nuci și semințe de dovleac.
 • Cranberries, căpșuni și fructe citrice.
 • Roșii, varză curată, broccoli, spanac, sparanghel.
 • Ouă.
 • Sage infuzie.

3.Spune „nu” tutunului, grăsimii și stresului

Trebuie avut în vedere că fumatul, excesul de greutate și stresul sunt dușmanii principali ai sănătății creierului. Când o persoană fumează, nicotina intră în sângele lui și stimulează glandele suprarenale, care la rândul lor eliberează hormonul de adrenalină.

Acest hormon este produs, de obicei, în situații stresante, este cel care stimulează sistemul nervos central al unei persoane, ducând la tahicardie, hipertensiune și alte tulburări. Din acest motiv, pancreasul reduce producția de insulină. Ca urmare, nivelul de glucoză din sânge crește, ceea ce duce la hiperstimularea creierului. Persoanele pline au un risc crescut de accident vascular cerebral. Pe pereții vaselor de sânge și a venelor apar depozite de grasime, din cauza cărora circulația sângelui încetinește. Acest lucru duce la probleme grave de sănătate.

4.Exerciții pemtru creier

Pentru a menține creierul sănătos, ai nevoie și de exerciții. Încearcă să dezvolți în mod constant abilitățile cognitive, tren de memorie, nu pierde motivația, curiozitatea și interesul în viață. Toate acestea contribuie la formarea de noi conexiuni între neuroni, apar noi celule, iar țesuturile creierului devin mai rezistente în timp și alte efecte negative. Într-adevăr, activitatea intelectuală ne protejează de multe boli grave. Fă auto-educație, să îți extinzi orizonturile. Pentru aceasta este recomandat să citești mai mult.

5.Puterea emoțiilor pozitive

Stresul constant, anxietatea, percepția sumbră a vieții încalcă procesele neurochimice ale creierului. Se produce cortizolul, care crește cantitatea de adrenalină din sânge. Aceasta duce la o încărcare a circulației sanguine în creier. Atunci când o astfel de tulburare devine cronică, ea amenință cu consecințe grave pentru sănătatea umană.

Emoțiile pozitive sunt mult mai importante decât vitaminele și analgezicele. Ele dau corpului nostru energia de care avem nevoie atât de mult. Când ești fericit corpul tău devine mai durabil.

Reține câteva trucuri simple:

 • Tratează totul cu umor. Când te simți bine, nu uita să împărtășești bucuria cu ceilalți.
 • Ocupă-te cu relaxare și yoga. Astfel de cursuri te vor ajuta să te cunoști mai bine și să te uiți mai adânc în lumea ta interioară. Veți putea să te simți „aici și acum” și să apreciezi importanța și unicitatea fiecărui moment al vieții.
 • Dezvoltați și consolidați relațiile sociale, comunicați cu prietenii, petreceți timp cu membrii familiei. Nu te izola de ceilalți, rămânând în patru pereți!