„Ura ar trebui tratată ca un dar …” O parabolă care trebuie citită de toți!

Fiecare dintre noi se confruntă cu situații de stres, dar numai o mică parte din oameni pot răspunde corect la furie, insulte și ură. Pentru a-ți menține sănătatea psihologică, trebuie să înveți să ieși în mod adecvat din astfel de situații, chiar și atunci când emoțiile au prioritate.

Trebuie amintit faptul că cel mai adesea oamenii insultați sunt nefericiți. Prin urmare, pentru a face același lucru ca răspuns sau jignire, nu are sens. Cel mai bine este să fii ca un samurai înțelept dintr-o parabolă …

Un samurai înțelept a învățat arta marțială pe tinerii studenți. El și-a împărtășit abilitățile și experiența cu ei.

Unui războinic tânăr, student de al său, îi plăcea să îi provoace pe alții. El a ales un sacrificiu pentru sine și a făcut-o cu blesteme selective. Inamicul frenetic a încercat apoi să pedepsească infractorul. Cu toate acestea, datorită furiei, care, în același timp, era copleșitoare, obscură a conștiinței, inamicul a făcut o greșeală după greșeală și, ca urmare, războinicul l-a ucis cu ușurință.

Războinicul a început să insulte samuraii. Cu toate acestea, el nu a acordat atenție acestui lucru, dar a continuat să transmită cunoștințele studenților săi. Războinicul student a încercat din nou să-l ofenseze pe mentor, dar a rămas neperturbat. În cele din urmă, bătăușul a plecat într-o iritare extremă și nu a obținut de la samurai furia dorită.

Când a plecat agresorul, ucenicii l-au întrebat pe samurai de ce a fost atacat de acel războinic.

La care înțeleptul samurai a răspuns: „Pentru că ura, invidia și insultele trebuie tratate ca un dar care nu poate fi acceptat. Dacă nu acceptați un dar, atunci nu îți aparține? ”

„El îi aparține fostului său maestru”, au răspuns discipolii.